İçişleri Bakanlığı, güvenlik soruşturmaları ve arşiv araştırmalarında "sicil affı" niteliğinde karar aldı. Bundan böyle değişik kuruluşlardan istenen belgelerde, kişilerin poliste olan kayıtları yerine sadece haklarında mahkumiyet varsa onun bildirilmesi kararlaştırıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Güvenlik Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan ve İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Osman Güneş imzasıyla il valiliklerine ve Jandarma komutanlıklarına gönderilen genelgeyle, bundan böyle "büyük mağduriyetlere" yol açan uygulamaların son bulacağı yetkililer tarafından belirtildi.

Hakkında herhangi bir şikayet olan kişinin, karakola götürülmesi, karakolda şikayetçisiyle barıştırılması bile "güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasında'' karşısına çıkıyordu. Aynı şekilde kişinin savcılığa götürülmesi ve cumhuriyet savcısı tarafından serbest bırakılması durumunda bile bu kayıtlara geçiyordu. Hakkında takipsizlik kararı verilmesi ya da yargılama sonucu beraat ettiği de yine ilgili makamlara aktarılıyordu.