Düzce Bilim ve Sanat Merkezi Okulunda öğrenim gören 6 öğrenci, Görsel Sanatlar Öğretmenleri Nurhan Köroğlu ile birlikte Düzce adına çok önemli olan bir farkındalığa imza atarak, çöplerini 2 hafta boyunca atmayıp kendi üzerlerinde biriktirdiler.

İnsanlarda doğa bilincini artırmak ve doğaya sahip çıkmak adına TEMA Vakfı İl Temsilciliği’nin önderliğinde başlatılan ‘Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali’nde ilginç bir farkındalık çalışması damga vurdu. 6 öğrenci ve 1 öğretmen,festivalin yapıldığı salona üzerlerinde bir yığın çöple merdivenlerden indiler ve herkesin doğaya karşı duyarlı olmasını istediler.

“Çocuklarıma cesur davranışlarından ötürü teşekkür ediyorum”
2 Haftalık proje boyunca öğrencileri yalnız bırakmayan Bilim ve Sanat Merkezi Görsel Sanatlar Öğretmeni Nurhan Köroğlu projenin nasıl ortaya çıktığı ile ilgili bilgiler vererek şöyle konuştu:“TEMA İl Başkanı Sayın Oğuzhan Kendirli ile aramızda konuşurken aklımıza böyle bir fikir geldi.Film festivalinde olmaya karar verdik.‘Nasıl katkı sağlayabiliriz?’ diye düşündüğümüzde doğaya gerçekten çok zarar verdiğimizi düşünerek insanların bu durumun farkına varmasını istedik. Bu gördüğünüz elbiselerimizi hazırladık ve 2 hafta boyunca tükettiğimiz çöplerimizi vücudumuzda biriktirdik. Günlük hayatımızı ne kadar zorladığını ve sokaktaki bakışları fark ettik. Neden böyle bir şey yaptığımızı merak edip soranlar oldu, tek tek anlattık. Çocuklarıma çok teşekkür ediyorum.”

“Herkesin bilinçli olmasını istiyorum”
Yaptıkları bu anlamlı proje kapsamında neler yaptıklarını mikrofonumuza anlatan öğrencilerin heyecanı gözlerden kaçmadı.Farkındalığa imza atan Bilim ve Sanat Merkezi Okulu öğrencisi proje hakkındaki düşüncelerini ifade etti. “Öğretmenlerimiz Nurhan ve Oğuzhan Hoca sordu, ‘ne yapabiliriz?’ diye biz de bir beyin fırtınası yaptık. Ortak bir düşünceye vardık ve ortaya böyle bir şey çıktı. Soranlara neyi amaçladığımızı anlatıyoruz ve teşekkür alıyoruz. Bunları biz taşıyoruz ama belirli bir müddet sonra ağırlaşmaya başladı çok zorlandık. Biz bu kadar ağırlık taşıyoruz. Dünyanın üzerine ne kadar yük yüklediğimiz belli oluyorduk. Herkesin bilinçlenmesini diliyorum”.

Bilim ve Sanat Merkezi Okulu öğrencilerinden Ömer Faruk ise hiç çöp çıkartmadığını düşündüğünü söyleyerek en çok çöp çıkaranın kendisi olduğunu ifade etti.