Kar yağışının bölgeyi etkisi altına almasının ardından Düzce Sanayi Çarşısı’ndaki lastikçiler en yoğun günlerini yaşamaya başladı. Kar ve buz tutuşu sağlamaları nedeniyle emniyet kemeri gibi hayati öneme sahip kış lastiği için sanayinin yolunu tutan araç sahipleri sayesinde lastik satışları artan lastikçiler henüz umduğu satışlara ulaşamadı.

Peki, kış lastiği almak isteyen sürücülerin nelere dikkat etmesi gerekiyor? Bu sorunun yanıtını bir lastik firmasının Servis Müdürü Ümit Sel’den aldık. Sel, kış lastiklerin önemi ve yapısını anlattı.



 “Kış lastiği şart”

Kış lastiğinin önemine vurgu yapan Sel, yaz lastiği ve kış lastiği arasındaki farkı şu şekilde tanımladı:

“Kış lastiği, can güvenliği için kesinlikle şarttır. Hamur yapısı, deseni ve yol tutuş şekilleri farklıdır. Kış aylarında bu değişim mecburen yapılmalıdır. Kışlık lastiklerde, hava sıcaklığı 7 derecenin altına düştüğü zaman, lastiğin hamuru yumuşar, yola yapışır yol ve tutuşu artar. Yaz lastiği ise tam tersi hava 7 derecenin üzerine çıktığı zaman hamuru yumuşar, asfaltta daha iyi yapışır ve yol tutuşu artar. Bu bir kuraldır. Kışın kış, yazın yaz lastiği kullanılması lazım.”


“İnsanlar daha çok bilinçleniyor”

İnsanların bu husustaki bilinç durumu ve satışların şu anki vaziyetinden de bahseden Sel, “Her geçen yıl insanlar daha çok bilinçleniyor. Ama beklentilerimizin altında bir düşüş var. Ekonomik alım gücüyle de alaka olarak biraz sıkıntılı geçiyor.” şeklinde konuştu.



“Ne kış lastiği, ne de yaz lastiği”

4 mevsim lastiklerle alakalı düşüncelerini de paylaşan Ümit Sel, “4 mevsim lastiği ise bulunduğunuz iklimle alakalı olarak kullanılabilir. Bu lastikler biraz daha iklimin yumuşak geçtiği yerlerde kullanılabilir. Ancak Düzce’de 4 mevsim lastik çok iş görmüyor diyebilirim. Yaz aylarında da kış aylarında da yetersiz kalıyor. Çünkü bu lastikler ne tam anlamıyla kış lastiği, ne de tam anlamıyla yaz lastiği.” dedi.


“Kauçuk yaşayan bir şey ve bir ömrü var”

Kış lastiklerinin kalite ve performansı hakkında da konuşan Sel, “Lastiğin üretim tarihi önemlidir. Bu tarihten itibaren kullanım ömrü lastik, araca takılıyken 5 seneyken, raf ömrü ise 10 yıl. Bu süreden sonra lastikten çok fazla şey beklememek gerekiyor. İçerisindeki kauçuk yaşayan bir şey ve bir ömrü var, ölebiliyor.” ifadelerini kullandı.



Başka ne gibi nakımlar yaptırmak gerekiyor?

Kış aylarında uygulanması gereken diğer bakımlarla ilgili de konuşan servis müdürü Ümit Sel, “Kış mevsiminde bakım gerekiyor. Bu kapsamda, cam suları var. Antifriz cam suyu kullanmanız gerekiyor. Sileceklerin iyi olması lazım, lastiklerin eskimiş yıpranmamış olması lazım. Filtre ve yağ bakımlarının yapılması gereklidir. Hatta araçlarda zincirde olması lazım, çünkü kış lastiğinin yeterli olmadığı alanlar olabiliyor. Bunlara dikkat edilirse keyifli bir şekilde yolculuk yapılabilir.”
 
Haber: İ. İ. AYDOĞDU


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ