Düzce Üniversitesi Deprem Uygulama ve Araştırma Merkezi ile AFAD İl Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen 7. Düzce Deprem Çalıştayı, Cumhuriyet Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Programa; Düzce Vali Yardımcısı Ahmet Mailoğlu, İl Genel Meclis Başkanı Çiğdem Günal, Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, Düzce Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Şamandar, protokol üyeleri, alanında uzman akademisyenler, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, öğretim üyeleri, öğrenciler ve basın mensupları katıldı.



“Depremden korunmak için doğru yerleşim alanları seçilmeli”
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Düzce Üniversitesi Deprem Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ali Ateş, ülkemizin Alp-Himalaya deprem kuşağının en tehlikeli bölgesinde yer aldığını belirterek, bölgede de deprem tehlikesinin yüksek olduğunu söyledi. Doğa olaylarının afete yol açmaması için bilgi paylaşımını arttırmak ve bilimsel anlamda katkı sağlamak amacıyla bu çalıştayı düzenlediklerini dile getiren Doç. Dr. Ali Ateş, depremden korunmak adına doğru yerleşim alanlarının seçilmesi ve doğru yapıların üretilmesi gerektiğini vurguladı. Depremle birlikte yaşanması gerektiğine işaret eden Ateş, programa katkı sağlayanlara teşekkür ederek sözlerini sonlandırdı.



Betonlaşma çarşı ve çevresinde yoğunlaştı
Öte yandan Ateş’in bu açıklamaları, gözleri bir kez daha Düzce’nin yapılaşmasına çevirdi.


Bir çok uzman depremin ardından kent merkezinin, daha sağlam bir zemine sahip olan Kalıcı Konutlar mevkiine kaydırılması gerektiği üzerinde dururken, bugün gelinen noktada betonlaşma çarşı ve çevresinde artarak sürüyor.
HABER:C.ÜSTÜNER