Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin yapım çalışmalarında olduğu gibi Düzce Kalkınma ve Tanıtma Vakfı, hastane faaliyete geçtikten sonra da çalışmalarına devam ediyor. Üniversitenin önemli sorunlarından olan kafeterya ve otopark konusunda kolları sıvayan Vakıf, bir de bunların yanında Hastane bahçesinde hizmete açtığı Vakıf Büfe'nin gelirleriyle de 4 katlı bu zamana kadar imkanlar olmaması nedeniyle eski hastane binasında hizmet veren Nükleer Tıp Merkezi binasının inşaatına başladı.

Tamamıyla Vakıfın gelirleriyle yapımına devam edilen 4 katlı bina içinde Nükleer Tıp Merkezi, en üst katında kafeterya ve iki kattan oluşan idari bölümler bulunacak. Kalkınma ve Tanıtma Vakfı'nın çalışmaları bununla da sınırlı kalmayacak. Vakıf, hastanenin mevcut otoparkında elektrik ve yapım çalışmalarına devam ederken otoparkın arkasındaki alanı da parkın içine alarak mevcut otoparkı genişletecek. Bunun dışında yapılan çalışmalar arasında helikopter pisti de bulunuyor. Hastanenin karşısındaki alana acil vakalar için helikopter pisti de yapılacak.

Yapılan çalışmalarla birlikte Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin önemli sorunları da giderilmiş olacak. Çalışmaların bitmesiyle Düzce Üniversitesi, Düzceliler'e verdiği hizmetlere daha modern alanlarla devam edecek.