İçişleri Bakanı Beşir Atalay başkanlığında bugün başlayacak ve 7 ilde yapılacak bölge toplantılarında, yerel seçimler öncesi, seçim günü ve sonrasında alınacak güvenlik önlemleri görüşülecek. İçişleri Bakanı Beşir Atalay imzasıyla yayımlanan genelgeye göre, seçimin huzur ve güven içerisinde yapılmasını sağlamak amacıyla seçimden önce, seçim günü ve seçim sonrası valiliklerce alınacak önlemleri görüşerek değerlendirmek ve gerekli koordinasyonu sağlamak amacıyla 7 ilde bölge toplantıları yapılacak.

Atalay başkanlığında yapılacak toplantılara, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Gülcü, Emniyet Genel Müdürlüğü Güvenlik Daire Başkanı İsmail Çalışkan, ilgili illerin valileri, Jandarma Genel Komutanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü merkez teşkilatından uygun görev ve rütbeden temsilciler ve İller İdaresi Genel Müdürü katılacak.

Bölge toplantıları ibugün Bursa'da yapılacak. Toplantıya Vali Bülent Kılınç, Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman ve İl Jandarma Komutanı Sebahattin Toprak katılacak. Düzce dışında toplantıya Bursa, İstanbul, Bartın, Zonguldak, Eskişehir, Bilecek, Bolu, Çanakkale, Edirne, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ, Kütahya, Yalova ve Balıkesir illerinin valileri katılacak.