Düzce’de pazartesi sabah saatlerinde etkisini artırmaya başlayan lodos, hayatı felç etti. İl genelindeki farklı bölgelerde ağaçlar ve elektrik direkleri devrilirken, birçok evin çatısı da hasar gördü.

YÜZ YÜZE EĞİTİME ARA

Yarın da devam etmesi beklenen kuvvetli rüzgar ve fırtına nedeniyle Düzce’de 30 Kasım Salı günü yüz yüze eğitime ara verilmesi kararı alındı. Kamuda çalışan hamile ve engelli personel de bir gün süreyle idari izinli sayılacak.

VALİ ATAY DUYURDU

Kararı resmi sosyal medya hesabından duyuran Düzce Valisi Cevdet Atay, “Kıymetli Hemşehrilerim; Düzce'de hayatı olumsuz etkilemeye devam eden lodos nedeniyle;  eğitim kurumlarımızda yüz yüze eğitime 30 Kasım Salı günü bir gün süreyle ara verilmiştir.  Kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personel idari izinli sayılacaktır.” ifadelerini kullandı.

Olağanüstü toplanan İl Hıfzıssıhha Meclisi'nin kararına göre eğitime ara kararı resmî-özel tüm okullar, Kur’an kursları, halk eğitim merkezleri, özel öğretim kursları, motorlu taşıt sürücü kursları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, resmî okullardaki destekleme ve yetiştirme kursları ile özel okullardaki takviye kursları da dahil olmak üzere tüm eğitim ve öğretim kurumlarını kapsayacak.

ÜNİVERSİTE DE ARA VERDİ

Kararın ardından şu anda sınav döneminde olan Düzce Üniversitesi'nden de bir karar çıktı. Üniversite yönetimi 30 Kasım Salı günü yapılması planlanan sınavları 6 Aralık Pazartesi tarihine erteledi. Açıklamayı yapan Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, "Sevgili Gençler, Valiliğimizin lodos uyarısını dikkate alarak 30.11.2021 tarihinde yapılması planlan Vize sınavlarının, saatleri aynı kalacak şekilde 06.12.2021 tarihinde yapılmasına karar verdik. Güvende kalın, kendinize dikkat edin" cümlelerini kullandı.

Öte yandan lodos nedeniyle  İstanbul, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova'da da eğitime bir gün süreyle ara verildi.

HABER: Mehmet GÜNESEN