Geçtiğimiz günlerde Batı Karadeniz’i etkisi altına alan sağanak yağışlar sonrası Kastamonu, Bartın ve Sinop’ta meydana gelen sel felaketinde dakikalar ilerledikçe bilanço ağırlaşıyor.

Afet nedeniyle Kastamonu'da 49, Sinop'ta 9 ve Bartın'da 1 kişi olmak üzere şimdiye dek 59 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. 8 kişinin tedavilerine hastanelerde devam edildiği belirtilirken 77 kişiden halen haber alınamıyor.

Bölgede bir yandan arama kurtarma çalışmaları sürerken bir yandan da yaraların sarılması için tüm Türkiye seferber oldu.

Bölgeye pek çok şehirden arama kurtarma ekipleri ve iş makinaları sevk edildi.

Düzce Valisi Cevdet Atay, meydana gelen sel felaketine Düzce’den gönderilen destekleri açıkladı. Buna göre Düzce İl Özel İdaresi, Düzce Belediyesi ve İlçe Belediyeleri, Devlet Su İşleri ve AFAD ekiplerinden toplam 23 araç ve iş makineleri özellikle selin büyük tahribata yol açtığı Kastamonu’nun Bozkurt ilçesine gönderildi.

Ayrıca bölgede çalışma yürütecek 40 personel ve 9 gönüllü ile yaraları birlikte sarmak için çalışmaların başlatıldığını belirten Vali Atay, “Allah birliğimizi ve beraberliğimizi daim etsin. Kastamonu başta olmak üzere sel afetini yaşayan herkese geçmiş olsun dileklerimi iletir, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dilerim. Ülkemizin başı sağ olsun” ifadelerini kullandı.

HABER: Mustafa KİLELİ