Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasının ardından, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'e TBMM’nin 19 Eylül 1921 günü mareşallık rütbesi ve gazilik unvanının verilmesi nedeniyle her yıl 19 Eylül Gaziler Günü olarak kutlanıyor.

Düzce’de 19 Eylül Gaziler Günü, düzenlenen törenle kutlandı. 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Anıtpark Meydanında tören düzenlendi. Törene Düzce Valisi Cevdet Atay, MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Akkaplan, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Naci Akkaş, Belediye Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Cengiz Tuncer, askeri erkân, emniyet mensupları, kurum amirleri ve gaziler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başlayan törende, Düzce Valisi Cevdet Atay, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Cengiz Tuncer ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Düzce Şubesi Başkanı Lütfü Bulut Atatürk anıtına çelenk sundu.

Törende bir konuşma yapan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Lütfi Bulut, Biz muharip ve malul gaziler bu görevimizi her zaman yerine getirmeye çalışacağız. Milletimizden istediğimiz vatan ve millet sevgisini her zaman zihinde tutmasıdır. Kutladığımız bu günümüzde bizleri yalnız bırakmayan ve organizasyonda katkısı olan herkese muharip gaziler malul gaziler ve şehit yakınları adına teşekkür ediyor hepinizi saygı sevgi ve hürmetle selamlıyorum” dedi.

Anıtpark meydanındaki tören, Osman Kuyumcu Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Mahmut Dıras’ın günün anlam ve önemini anlatan şiiri okumasının ardından sona erdi.

Vali Atay Gaziler Derneklerini ziyaret etti…

Anıtpark’taki törenin ardından Düzce Valisi Cevdet Atay, MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Akkaplan ve İl Jandarma Komutanı Albay Naci Akkaş ile birlikte, Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ile Muharip Gaziler Derneği Düzce Şubelerini ziyaret etti.

Gaziler için kahvaltı programı düzenlendi

Dernek ziyaretinin ardından Atay’ın ev sahipliğinde Düzce Belediyesi Mutfak Sanatları merkezinde gazi ve şehit yakınları için kahvaltı programı düzenlendi. Kahvaltı programında Vali Atay ve eşi Elçin Atay, gazi ve şehit yakınları ile yakından ilgilendi.

HABER: Savaş ARI