Tüm dünyada etkisini sürdüren Yeni Tip Covid-19 kâbusu devam ediyor. Küresel çapta tehdidini sürdüren salgına karşı Türkiye’de Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı başta olmak üzere devletin tüm kurumları salgına karşı teyakkuz halinde mücadele çalışmalarını sürdürürken, insanların alınan tedbir ve kurallara uymaması nedeniyle, Türkiye genelindeki vaka artışının önüne geçilemiyor.

Tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Düzce’de de sürekli tırmanan vaka artışı tehlikeli boyutlara ulaştı. Düzce’de her geçen gün artan vaka sayıları nedeniyle açıklamalarda bulunan Düzce Valisi Cevdet Atay Düzceli vatandaşlara, “Salgına karşı lütfen kurallara uyun” çağrısında bulundu.

“Bu işin şakası yok!” diyerek hastalığın tehlikesine dikkat çeken Vali Atay, “Dünyada etkisini sürdüren bu hastalık, ülkemizi ve şehrimizi tehdit etmeye devam ediyor. Burada bizi ilgilendiren, bizim şehrimiz. Ben Düzceli vatandaşlarımızın ilk zamanlarda gösterdikleri duyarlılığı, aynı şekilde göstermelerini rica ediyorum. Yani arkadaşlar, sevgili Düzceliler; sevdikleriniz için, lütfen bu hastalıktan kendinizi koruyun. Maskenizi takın ve kalabalık ortamlara girmekten sakının. Toplu taşımada da lütfen çok kalabalık araçlara binmeyin. Özellikle yaşlılarımız, lütfen kendilerini korusunlar. Bu işin şakası yok” diye konuştu.

Haber: Savaş ARI