Yurdun dört bir köşesinde olduğu gibi Düzce’de de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 107. Yıldönümü dolayısıyla çeşitli etkinliklerle aziz şehitlerimiz anıldı.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. yıl dönümü ile ilgili ilk tören bugün sabah saatlerinde Düzce Şehitliği’nde düzenlendi.

Törene Düzce Valisi Cevdet Atay’ın yanı sıra, Cumhuriyet Başsavcısı Sedat Çelik, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Akkaplan, İl Jandarma Komutanı Albay Naci Akkaş, resmi kurum amirleri, askeri erkân, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Törende konuşma yapan Düzce Valisi Cevdet Atay, “Üzerinde yaşadığımız vatan topraklarını bizlere armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ebediyete intikal eden kahraman aziz şehitlerimizi rahmet, minnet, saygıyla anıyor şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Tören saygı atışı, şehitlik ziyaretleri ve Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunmasının ardından sona erdi. 

Şehitlikteki törenin ardından Düzce Valisi Cevdet Atay, Düzce Mutfak Sanatları Merkezi’nde şehit yakınları ve gaziler ile kahvaltı programında bir araya geldi. Programda Vali Atay, şehit yakınları ve gaziler ile yakından ilgilendi.