Tüm dünyada etkisini sürdüren Koronavirüs salgını tehlikesi devam ediyor. Türkiye’de salgının önüne geçmek için İçişleri Bakanlığı tarafından 81 İl Valiliğine geniş kapsamlı denetim yapılması için yazı gönderildi.

Bunun üzerine Düzce Valisi Cevdet Atay, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Akkaplan, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çetinkaya, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Cengiz Tuncer, Düzce TSO Başkanı Tuncay Şahin,  İl Genel Meclisi Başkanı Çiğdem Günal, İl Sağlık Müdürü Yasin Yılmaz ve daire amirleri kent merkezinde geniş kapsamlı denetim yaptılar.

Denetimler sırasında Düzce Valisi Cevdet Atay, vatandaşlara maske dağıtarak, salgına karşı dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu.

“Maskesiz dolaşmak bir ayrıcalık değil"

Denetimler sırasında açıklamalarda bulunan Düzce Valisi Cevdet Atay, vaka oranlarında diğer illere göre Düzce’nin durumunun iyi olduğunu söyledi. Düzceli vatandaşlara kendi ve sevdiklerinin sağlıklarını korumak için kurallara uymaları çağrısında bulunan Vali Atay,  "Tek amacımız var, vatandaşımız bu maskeyi taksın. Yarınlara daha güzel bakabilmek için bu maskeleri takacağız. İnşallah bu virüsten daha önce de belirttiğim gibi hep beraber kurtulacağız. Buradan vatandaşlarımızdan özellikle istirham ediyorum, bunun hiçbir şeyi yok. Bu bir ayrıcalık değil, yani bu maskeyi çıkarmak, maskesiz dolaşmak bir ayrıcalık değil. Vali olarak sürekli bu maskeyi takıyorum. Lütfen vatandaşlarımız da buna aynı duyarlılığı göstersin." diye konuştu.

“Bu zorlu süreci birlikte atlatacağız”

İlin geçmişe göre daha iyi durumda olduğuna işaret eden Atay, "Biraz daha gayretle daha iyi olacağımıza inanıyorum. Bütün Düzcelilere teşekkür ediyorum. Bu zorlu süreci birlikte atlatacağız. Bu sonuçta hepimizin üzerine düşen bir görev. Biz ülke olarak, il olarak bu sınavı veriyoruz. Biraz duyarlılıkla biraz gayretle biraz daha itinayla sevdiklerimizle yarınlara daha güzel bakmak için, daha güzel adım atmak için lütfen hep beraber bu maskeyi takalım." ifadelerini kullandı.

"Bu kul hakkıdır"

Kovid-19 tedbirleri kapsamında karantina kuralına uymayanların yurtlara yerleştirileceğine ilişkin alınan karara değinen Atay, şöyle devam etti:

"Testi pozitif çıkan kişiler evde durması gerekirken, çoğunlukla değil tabii ama tek tük dışarıda olduklarını öğreniyoruz. Gerekli cezayı yazıyoruz ama bu cezayla yetinmeyip bu saatten sonra farklı bir karar alıyoruz. Bunları yurtlara yerleştirip kaldıkları süre içindeki masraflarını da kendilerine ödetmek üzere bir uygulamaya geçeceğiz. Vali Atay, karantinadaki vatandaşlara evde kalma çağrısında bulunarak, "Biz herhangi bir ihtiyaçları olursa zaten her zaman her türlü ulaşabiliriz. Çok şükür ihtiyaçlarını karşılama gücümüz var. Bu konuda diğer vatandaşların, sevdiklerinin, bu ilin hakkına girmesinler. Bu kul hakkıdır. Bilerek başkasına zarar vermek kul hakkıdır. O yüzden lütfen kurallara riayet etsinler."

Haber: Savaş ARI