Son günlerde ülke çapında artış gösteren koronavirüs vakaları nedeniyle sıklaşan denetimler devam ediyor. İçişleri Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen genelge doğrultusunda Düzce Valisi Cevdet Atay, mülki amirler ve sivil toplum örgütü temsilcileri bugün yine denetim için Düzce sokaklarındaydı.

Vali Atay’a denetimleri sırasında Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Cengiz Tuncer, Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı da eşlik etti.

"Sağlık için hepimiz için" sloganı ile gerçekleştirilen denetimde, ticari taksiler, pazar yerleri, toplu ulaşım araçları, camiler, lokanta, restoran, kafe, kahvehane, kıraathane, kafeterya, dernek lokalleri, oteller, hastaneler, düğün ve nikah yapılan yerler, berber/kuaför/güzellik merkezi, alışveriş merkezleri başta olmak üzere tüm yaşam alanları kontrol edildi.

Vali Atay ve beraberindeki denetim heyeti, ziyaret ettikleri işyerlerinde temizlik, sosyal mesafe ve doğru maske kullanımı kurallarına dikkat edilmesini istedi.

“Virüs belasını defedinceye kadar lütfen evlerinden kapıya çıkmasınlar”

Denetimler sırasında basın mensuplarının sorusunu yanıtlayan Vali Atay, şöyle konuştu:

“Denetimlerimize yine devam ediyoruz. Oteller, kafeteryalar, kahvehaneler, kıraathaneler, hastaneler lokantalar. Allah nasip ederse hepsini tek tek gezeceğiz. Uyarılarımızı yapmaya devam edeceğiz. Benim buradan özellikle testi pozitif çıkmış ve tedavisi evlerinde devam eden hastalara özellikle ama özellikle kendileri için, Düzce için, komşuları için bir çağrım var. Lütfen evlerinden çıkmasınlar. Tüm ihtiyaçlarını biz valilik olarak karşılamaya hazırız. Herhangi bir ihtiyaçları olduğunda bizim vefa destek gruplarımız onların her türlü ihtiyaçlarını karşılamaya hazırdır. Başkalarının, komşularının ve akrabalarının sağlığı için lütfen evlerinden ayrılmasınlar. Tedavileri tamamlanana ve testleri tekrar negatif çıkana kadar herhangi bir aktiviteye ve başkalarıyla bir araya gelmeye lütfen ara versinler. Şu virüs belasını defedinceye kadar lütfen evlerinden kapıya çıkmasınlar.”

“Yaşlı vatandaşlarımız toplu merasimlere katılmasın”

65 yaş üstü vatandaşlara seslenerek konuşmasını sürdüren Düzce Valisi Cevdet Atay, şu ifadeleri kullandı: “Buradan yaşlı büyüklerimize de sesleniyorum. Geçen yeni kararlar alındı. Bizim kararımız özellikle düğünlere yönelikti. Lütfen onlar da bu karara uysunlar. Biz onları seviyoruz. Onlara zarar gelmesin istiyoruz. Bir şey daha cenazelere yönelik söylemez istiyorum. Defin işlemlerinden sonra acımız elbette vardır. İnsanlarımız acılarını telefonla paylaşsın lütfen. Bir araya geldiğimizde vereceği zarar, bu acının belki çok kat kat daha fazlası olabilir. Bu konuda da herkesi duyarlı olmaya devam ediyoruz.”

HABER: Savaş ARI