Kurulduğu yıldan bu yana dünya mazlumlarının yanında olan Türk Kızılay’ı 154. Yıl dönümünü kutluyor. 11 Haziran 1868 tarihinde "Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti" adıyla kurulan Kızılay, 1877'de "Osmanlı Hilali Ahmer Cemiyeti", 1923'de "Türkiye Hilaliahmer Cemiyeti", 1935'te "Türkiye Kızılay Cemiyeti" ve 1947'de "Türkiye Kızılay Derneği" adını aldı. Kuruluşa "Kızılay" adını Gazi Mustafa Kemal Atatürk verdi.

Kurulduğu günden bu yana insanlık, ayırım gözetmemek, tarafsızlık, bağımsızlık, hayır kurumu niteliği, birlik, evrensellik olarak belirlenen hareketin temel ilkelerini benimseyen Kızılay,  bu ilkeler ışığında dünya mazlumlarına ve insanlığa hizmet vermeye devam ediyor.

Kızılay’ın 154’üncü kuruluş yıldönümünü yayımladığı mesajla kutlayan Düze Valisi Cevdet Atay, “Her insan için daha güzel bir dünya hedefiyle çalışan, barış ve kardeşliğin tesisinde önemli bir görevi üstlenen, Türk Kızılay'ımızın 154. kuruluş yıl dönümünü kutluyor, Kızılay çalışanlarımıza ve gönüllülerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.