Düzce Belediyesi, koronavirüse karşı maske üretim kapasitesini yükseltti. Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, Düzce Valiliği ve TB Sewtech Turkey firmasının destekleri ile Düzce Belediyesi Kültür Merkezi binasının alt katındaki salonu maske üretim atölyesine dönüştürüldü.

Düzce Belediyesi tarafından kurulan atölye, dikiş bilen belediye personelleri, BELMEK yetkilileri, eğitmenleri ve gönüllü vatandaşların desteği ile  faaliyete geçerek standartlara uygun maske üretimine başladı.Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, halka ve sağlık çalışanlarına ücretsiz dağıtılan maskelerin üretildiği atölyeyi ziyaret etti.

Ziyarette Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü ve Başkan Yardımcısı Dr. Cengiz Tuncer, Vali Dağlı'ya bilgiler verdi.Vatandaşların ve kurumların maske ihtiyacını karşılamak amacıyla Düzce Belediyesi bünyesinde hizmet veren atölyede bugüne dek 100 binin üzerinde üretimi yaptıklarını belirten Başkan Özlü, "Toplam 100 bin maske hedefimizi aştık.

Yeni makine ve teçhizatlarımızla 1 milyon maske üretimine emin adımlarla yürüyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Vali Dağlı da emeği geçenlere, belediye personeline ve gönüllü vatandaşlara koronavirüsle mücadeleye sağladıkları katkı dolayısıyla teşekkür etti.