Düzce’de yaşanan sel afeti ardından kaybolan 7 vatandaşın tamamının cansız bedenine ulaşıldı.

17 Temmuz gecesi yaşanan yoğun yağış ardından meydana gelen sele kapılan vatandaşlardan, 19 Temmuz'da Fatma Töngel'in, 21 Temmuz'da Cengiz Töngel'in, 22 Temmuz'da ikizlerden Sanem Kaplan'ın, 23 Temmuz'da anne Nilgün Kaplan ile kızı Funda Kaplan'ın, dün ikizlerden İlayda Sinem Kaplan’ın ve bugün Kağan Töngel’in cansız bedenlerine ulaşılmıştı.

Bulunan son cansız beden ile arama çalışmalarının tamamlanması ardından Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, yazılı bir açıklamada bulundu.

Çalışmalara katılan ekiplere teşekkür eden Dağlı, hayatını kaybedenlerin yakınlarına ve Türkiye'ye başsağlığında bulunarak şunları söyledi:

“Düzce ili genelinde 17 - 18 Temmuz 2019 tarihlerinde aşırı yağışlar sonucu meydana gelen sel ve heyelan olayı nedeniyle; 7 vatandaşımız sele kapılarak kaybolmuş, yapılan arama kurtarma faaliyetleri sonucunda kayıp vatandaşlarımızın tamamı bulunmuştur. İl içinden ve il dışından arama - kurtarma çalışmalarında özveri ile çalışan tüm ekiplerimizi tebrik ediyorum. Kayıplarımıza Allah’tan rahmet, aileleri, yakınları ve ülkemize baş sağlığı diliyorum.”

Haber: İ.İ.AYDOĞDU