Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı hizmet binasının 2018 yılının haziran ayında İl Özel İdaresi'ne taşınmasıyla birlikte SODAM kursları için açılan kreş de faaliyete geçirildi.Vali Dr. Zülkif Dağlı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren kreş, meslek edindirme kursları ve Sosyal Market ile İl Göç İdaresi Müdürlüğü birimlerinde incelemelerde bulundu. Meslek edindirme kurslarına katılan kursiyerlerle sohbet eden Vali Dağlı vakıf kreşinde öğrencilerle yakından ilgilendi. İl Göç İdaresi Müdürlüğü ziyareti sırasında Göç İdaresi Müdürü Seyhan Akyüz kurum çalışmaları ile ilgili Vali Dağlı'ya bilgiler verdi. Diğer taraftan Vali Dağlı başkanlığında, İl Özel İdaresi Hizmet Binası'nda, birim müdürlerinin de katılımıyla genel değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

SODAM kursları ve kreş

Öte yandan Düzce Valiliği tarafından SODAM Kurslarında eğitim gören kadınların çocukları için 2018 yılının haziran ayında kreş oluşturuldu. Kreş hizmetinden kursiyerlerin sadece 3-6 yaş arası çocukların yararlanırken, konu ile ilgili Düzce Valiliği tarafından yapılan açıklamada, şu bilgiler verildi:

“SODAM, çocuklar için sabah kahvaltısı ve öğleden sonra ara öğün desteği sağlamaktadır. Kreş hizmetinin tüm giderleri Vakıf tarafından proje bütçesinden karşılanmakta olup, kursiyerlerden herhangi bir ücret alınmamaktadır.Kreşte okul öncesi eğitim ve Müftülük işbirliği ile dini değerler eğitimi veren iki ayrı öğretmen bulunmaktadır. Okul öncesi eğitimde şekiller, sayılar, renkler vb.; boyama, oyun ve çeşitli etkinliklerle desteklenerek motor-kas becerileri güçlendirilmektedir.

Belirli gün ve haftalarda (Yeşilay Haftası, Kızılay Haftası, vb.) yapılan etkinlikler ve drama çalışmaları çocukların sosyal hayat becerilerini geliştirerek özgüvenli bireyler olmalarına katkı sağlamaktadır. Ayrıca özel günlerde ve dönem sonlarında çocuklar şiir, ilahi, şarkı ve dans hazırlığı yaparak annelerine gösteri yapmaktadırlar. Dini ve değerler eğitiminde Kur’an harfleri öğretilip selamlaşma, paylaşma, yardımseverlik duyguları oyunlarla ve drama çalışmalarıyla desteklenmektedir. SODAM eğitim salonunda projeksiyon ile çocuklara mini sinema etkinliği ve bina dışında bulunan futbol sahasında çocuklara serbest zaman aktiviteleri sağlanmaktadır. Kursiyerlerin kursa gelmelerini olumsuz etkileyen, “çocuklarımı bırakacak kimsem yok!” derdine güvenli çözüm üreten SODAM Kreş’te, anneleri meslek öğrenirken çocukları da hem eğleniyor hem öğreniyor.”