Düzce'nin yıllardır süregelen çöp sorunu geri dönüşüm özellikli fabrika ile çözüme kavuşuyor. Düzce İli Belediyeleri Katı Atık Birliği, Hecinler mevkiindeki mevcut katı atık depolama tesisi alanına girdisi çöp, çıktısı enerji, gübre ve kum olan tesis inşaatında çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Düzce Valisi Cevdet Atay, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, İl Jandarma Komutanı Albay  Mustafa Çetinkaya, fabrika inşaatını yürüten Envio Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Gencay Koyunbaşoğu’ndan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

“Türkiye’de eşi benzeri olmayan bir çalışmayı gerçekleştiriyor”

Düzce Valisi Cevdet Atay yaptığı açıklamada, ‘Çok güzel bir proje. Gördüklerimden ötürü çok mutlu oldum, çöplerin enerjiye gübreye yakıta dönüştürüldüğü, Türkiye’de eşi benzeri olmayan bir çalışmayı gerçekleştirdikleri için Sayın Bakan ve Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bizler de özel idare ve valilik olarak elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz.” dedi.

“İnşallah bu yıl tamamlanacak”

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü ise, ‘Düzce’nin çöpü dünya standartlarında ayrıştırılacak, ilimiz sıfır atıkta Türkiye’nin sayılı illerinden biri olacak. Sadece çöp tesis değil, aynı zamanda enerji ve hammadde fabrikası inşa ediyoruz. İnşallah bu yıl tamamlanacak.” şeklinde konuştu.

Yaklaşık 100 kişi istihdam edilecek

Düzce Belediyesi ve Düzce İli Katı Atık Birliği'ne bağlı diğer belediyeler ve İl Özel İdaresi ile birlikte sıfır atık yaklaşımına uygun olarak kurulacak Kapalı Entegre Katı Atık Ayrıştırma, İşleme ve Enerji Üretim Fabrikası’nda çöpler kapalı alanda ayrıştırılarak işlenmesi planlanıyor. 50 milyon liralık yatırım ile yaklaşık 100 kişinin istihdam edileceği bir fabrika olarak faaliyet gösterecek bu tesiste tüm atıklar, en son teknoloji ile işlenecek.

HABER: Savaş ARI