15 Temmuz akşamı yaşanan hain darbe girişiminin ardından her akşam Düzce meydanlarında toplanarak Demokrasi Nöbeti tutan vatandaşların arasında, yolda oyuncak arabasını Türk Bayrağıyla süsleyip gezdiren 4 yaşındaki Utku Enes Mandıralı’nın fotoğrafı internette paylaşım rekorları kırmış ve hatta ulusal haber sitelerinde de yayınlanarak Demokrasi Nöbetinin simgesi haline gelmişti. Düzce Valisi Ali Fidan, Düzce’de çekilen fotoğrafın ardından fenomen olan küçük Utku’yu ve ailesini makamına davet ederek ağırladı. Küçük Utku’ya bisiklet hediye eden Vali Fidan, Utku’nun ailesine de böyle bir evlat yetiştirdikleri için teşekkür etti.

Darbe teşebbüsünün vatandaşların sağduyusuyla ve hassasiyetiyle bertaraf edildiğini söyleyen Vali Fidan, çocukların bu bilinçle büyüdüğünde ülkenin geleceğinin daha aydınlık olacağını ifade etti.

Vali Fidan, “ 15 Temmuz gecesi devletimiz ve milletimiz büyük bir ihanetle karşı karşıya kaldı. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin içine yuvalanmış bir grup terörist çeteci subay, milletine ve devletine karşı ihanet etmiş ve darbe girişiminde bulunmuştur. Bu darbe teşebbüsünü Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, hükümetimizin dirayetli yönetimi ve ilgili kurumların gayretli çalışmalarıyla bertaraf etmiştir. Ama asıl bu darbe teşebbüsünün bertaraf edilmesinde milletimizin cesaretli, sağduyulu bir karşı duruşu var. Milletimiz bu tavrıyla darbe defterini ebediyete kadar kapatmıştır. Tabi Utku da oyuncak arabasını bayrakla süsleyip o demokrasi şölenine bir simge haline gelmiştir. Biz de ailemizi tebrik edelim istedik. Allah bağışlasın. Çocuklarımız, gençlerimiz bu bilinçle büyüdükçe ülkemizin geleceği daha aydınlık olacaktır.”