Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, fakültede yapılan çalışmaları yerinde görmek ve yapımı süren Üniversite Camii hakkında bilgi almak için Düzce Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni ziyaret etti. Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı’ya, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Akif Öncü, Fakülte Dekanı Prof. Dr. İsmail Karagöz, Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Furat Akdemir bilgiler verdi.



Düzce’nin en büyük camii olacak
Öte yandan yapımına 14 Nisan 2016 tarihinde başlanan Düzce Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Uygulama Camii inşaatı, devam ediyor.


8.814,49 m2 alana sahip külliye olarak yapımına devam edilen Üniversite Camii’nde 3 bin 700 kişilik kapasite planlanıyor. İki minareli olacak biçimde inşaatı süren Üniversite Camii’nde minarelerin içinde engelli vatandaşların her kata ulaşabileceği engelli asansörleri yer alacak.


Ayrıca bodrum katta 2 ve külliye içinde 1 olmak üzere 3 şadırvan da kullanıma sunulacak. Külliyenin altında 252 kişi kapasiteli konferans salonu ile 91 m2 alana sahip kütüphane ve 2 tane çok amaçlı salon da inşa ediliyor.


Yapımı tamamlandığında üniversite mensupları ile tüm halkın rahat ve huzurlu bir mekanda ibadet etmesine olanak sağlayacak Düzce Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Uygulama Camii, Düzce’nin en büyük camii olacak.