Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Genel Başkanı Başaran Ulusoy, Düzce ziyareti Düzce Valiliği ve Düzce Belediyesi ziyaretlerinin ardından Konuralp Kazı Alanı incelemesiyle devam etti. Düzce Valisi Ali Fidan, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Bilal Güvenir, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Düzce Üniversitesi Rektörü Nigar Demircan Çakar, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muharrem Tozan, Düzce'yi Tanıtma ve Kalkındırma Derneği Başkanı Yusuf Taşhan, TÜRSAB Heyeti ile birlikte Konuralp Kazı Alanında Kazı Başkanı Nurperi Ayengin'den bilgi aldı. Düzce Protokolü ve TÜRSAB Heyeti, kazı ekibi tarafından Konuralp'te ortaya çıkarılan M.S 130 yıllarına ait kapı ve buna bağlı koridoru görmek için yer altına indi. Vali Ali Fidan incelemenin ardından basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

SİHİRLİ KELİME ‘TANITIM’
Düzce Valisi Ali Fidan, “Düzce için turizm çok önemlidir. Düzce potansiyeli olan bir şehir. Düzce’yi tanıtmamız gerekiyor. Sihirli kelime ‘tanıtım’. Bizde bunun için gayret gösteriyoruz. Düzce güzel bir şehir, bu güzellikleri anlatmamız gerekiyor.” dedi.

SADECE TANITMAK YETMEZ
Fidan, sadece tanıtımın yeterli olmayacağını kaydetti. “Düzce’yi cazibe merkezi haline getirmek önemlidir. Sadece tanıtmak yetmez. Misafirler Düzce’ye geldiğinde güzel tesislerde ağırlanmalıdır. Doğaya zarar vermeyecek. Kirlilik yapmayacak, tesislerle gelenleri ağırlamak lazım. Bir çabamızda bu olmalı.” dedi.

BİR IŞIK VAR
Vali Fidan metruk haldeki Efteni otelinin geleceği hakkında umutlu olduğunu paylaştı. “Metruk haldeki oteli gezdik. Birtakım çabalar var. Ben buranın yeniden değerlendirilmesi için bir ışık olduğunu düşünüyorum ama bu konuda bir şeyler söylemek için henüz erken. Buna şimdiden bir şey demeyelim. Somut bir aşamaya geldiği zaman çalışmalar, açıklama yaparsak daha güzel olur diye düşünüyorum. Bunlar günübirlik çözülecek meseleler değil. Termal turizm, termal tesisler şuan çok popüler. Oranın metruk olması bizi üzüyor.”

Haber:Y.SEVER