Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla bu yıl ikinci kez kutlanan 19 Ekim Muhtarlar Günü etkinlikleri kapsamında Gümüşova’da köy ve mahalle muhtarlarıyla düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Gümüşova Belediye Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen toplantıya Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Gümüşova Belediye Başkanı Ahmet Azap, Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz ve Jandarma Alay Komutanı Albay Yılmaz Özdemir katıldı.

İlçe girişinde olan Gümüşova Organize Sanayinin (OSB)  gelişmekte olduğunu ve köylerin hemen hemen ihtiyaçlarını karşılandığını söyleyen Vali Zülkif Dağlı, “Gümüşova ilçemiz gerçekten bizim göz bebeğimiz. İlimizin girişinde organize sanayisiyle, hemen hemen tamamlanmış alt yapısıyla, meslek yüksekokuluyla, köyleriyle her şeyiyle hemen hemen ihtiyaçlarını eksikliklerini tamamlama yolunda hızla ilerleyen bir ilçemiz’’ ifadelerini kullandı.

‘110 kilometre sıcak asfaltı önümüzdeki 10 gün zarfında tamamlamış olacağız’
Köylerde yapılacak pek çok çalışma olduğunu, köylerdeki içme suyu ve yolların asfaltlama çalışmalarına değinen Dağlı şöyle devam etti:
‘’Asfalt, içme suyu, parke taşıyla ilgili güzel çalışmalar oluyor. Köy yollarımız hemen hemen bitti. Bugün itibari ile 110 kilometre sıcak asfaltı önümüzdeki 10 gün zarfında tamamlamış olacağız. İçme suyunda da yine aynı şekilde klorlama cihazlarımız yapıldı. İçme suyu ihtiyacını genel olarak tamamlandığını düşünüyorum. Bildiğiniz gibi İl Genel Meclisimizin aldığı kararla 18 milyon TL gibi bir meblağı iller bankasından borçlanmak suretiyle yarısını içme suyuna yarısını parke taşına harcamak suretiyle köylerimizin hizmetine sunuyoruz. Bunların ihaleleri yapıldı. Hızlı bir şekilde yapım süreçleri başladı.’’



‘Hayalini bile kuramazdık’
“20-25 yıl kadar öncesinde sıcak asfaltlama konusunda köylere yapılacağının hayalini bile kuramazdık diyen” Dağlı şöyle açıklamalarını şöyle devam etti: “Var olduğumuz sürece ihtiyaçlarımızda olmaya devam edecek. Bundan 20 yıl önce sıcak asfaltı hayal etmek bile mümkün değilken şuanda sıcak asfalttan başka asfalt yapmayacağımızı söylüyoruz. Bundan 20-25 yıl önceye kadar köylerimizin içini parke taşıyla donatacağımızı düşünemezdik, yine köylerimizin içinde çocuk oyun parklarının olacağını düşünemezdik’’ dedi.

Güzel şeyler ortaya koymanızı bekliyoruz’
Vali Zülkif Dağlı muhtara birlik beraberlik çağırısı yaparak muhtarlardan beklentisini dile getirdi:

“Muhtarlardan beklentimiz birlik ve beraberlik içerisinde köyümüzün, köyünüzün işlerini takip etmeniz. Azalarınızla beraber köydeki imam, müezzin, okul müdürü, öğretmenler, diğer kamu görevlileri ve köy halkıyla birlikte köy için yeni projeler üretmenizi güzel şeyler ortaya koymanızı bekliyoruz. Gençlerimize dönük genç kızlarımıza dönük veya okuma yerleri mi yaparız, sporla ilgili faaliyet alanı mı yaparız, bir başka eğitimle ilgili kurs mu yaparız veya aklımıza ne gelirse çalışmalarımızı hızlandıralım. Proje desteğini biz de vereceğiz’’ dedi.   

Haber: Y. SEVER