Vali Ali İhsan Su, bugününü Yığılca’ya ayırdı. Bir dizi açılış ve incelemelerde bulunmak için Yığılca’ya giden Vali Su’ya Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, Jandarma Komutanı Ramazan Akça,Düzce Üniversitesi Rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu ile bazı kurum müdürleri eşlik etti. Vali Su öncelikle Yığılca Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın Hizmet binasının açılını yaptı.

Vakfın açılışının ardından ikramları kabul eden Vali Su, İlçe Halk Kütüphanesi Yeni Hizmet Binası Açılışı yaptı. Vali Su ve beraberindeki heyet ardından Yığılca Çok Programlı Lisesi Konferans Salonunda Yığılca İlçesi Turizm Tanıtım Filmi Galasına geçti. Tanıtım filmine emeği geçenlere teşekkür plaketi takdim edildi.



Vali Ali İhsan SU burada yaptığı açıklamada Yığılca’nın muhteşem bir doğaya sahip olduğunu vurguladı. ilçenin tanıtımına katkı sağlamak adına çaba sarf ettiklerini belirtti.
Su, “ hep birlikte Yığılca’nın tanınır hale gelmesi ve turizmden daha çok pay alması için gayret vermek zorundayız. İnanıyorum ki bu çabamız zamanla meyvelerini verecek. Ve Yığılca istediğimiz payı alacak. Yakın gelecek de en gözde ilçelerden biri olacak.” Dedi.
Yığılca Kaymakamı Mehmet Özcan, tanıtım filminin hayali olduğunu belirterek ilçenin tanıtımına katkı sağlayacağını belirtti.

Vali Ali İhsan Su, ardından ilçede yapımı devam eden entegre hastanesini inceledi… Hastanenin bölümlerini tek tek gezen Su, yetkililerden bilgi aldı.



İncelemede hazır bulunan Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit, Vali Su’ya ziyaretinden ötürü teşekkür etti ve hastane ile ilgili talebini aktardı. Yiğit, “ bu binanın sağlık ocağı olarak devam etmesine karşıyım. Bu hastane kamu hastaneler birliğine bağlanmalı…Yığılca belediye başkanı olarak buradan büyüklerimize sesleniyorum.” ifadelerini kullandı.


Vali Su’nun Yığılca ziyareti, hastane incelemesiyle noktalandı.

 

Haber: S.KAŞKIR