29 Mart yerel seçimlerin ardından yaşadıkları yerdeki insanların mahalli ihtiyaçlarını karşılamak üzere muhtarlık görevini üstlenen köy ve mahalle muhtarlarının görevlerini yerine getirirken kendilerinde bulunan yetki ve sorumlulukları konusunda bilgilendirmek amacıyla Muhtarlara Hizmet İçi Eğitim Semineri verildi. Seminere Düzce Valisi Bülent Kılınç, Belediye Başkanı İsmail Bayram, İl Özel İdaresi Sekreteri Kenan Üstünel ve muhtarlar katıldı.

Önceki muhtarların bilgilerini tazelemeleri, yeni seçilen muhtarların ise görev ve yetkilerini öğrenmelerini sağlamak amacıyla seminer düzenlediklerini söyleyen Düzce Valisi Bülent Kılınç, köy tüzel kişiliğinin başının muhtar olduğunu hatırlatarak, muhtarların işlerini yaparlarken ihtiyar heyeti ile kararlar almasını istedi. Kılınç, “ Köyle alakalı alınan kararlarda ihtiyar heyetinin görüşlerine yer verilmesi gerekiyor. Alacağınız kararları İhtiyar Meclisi ile alırsanız hem kararın sıhhatli olması hem de köylü tarafından benimsemesi açısından iyi olacaktır.” şeklinde konuştu.

Yeni dönemde 5 yıllık süreç içerisinde muhtarların görevlerini en iyi şekilde yerine getireceklerine inandığını söyleyen Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram ise, “ Biz Belediye olarak yeni dönemde muhtar arkadaşlarımız ile birlikte Düzce'nin hem mahalleleri, hem de köyleri açısından sorunları aşmak adına önemli çalışmalar yapacağız” dedi.

Daha sonra İl Mahalli İdareler Müdürü Sabahat Güven Batur tarafından muhtarlara yetki ve sorumlulukları nasıl kullanacakları yönünde seminer verildi.