2 günlük ziyaret için Düzce’de bulunan 95 kişilik foto iz ekibi, Düzce’nin değişik bölgelerindeki doğal güzellikleri fotoğrafa dönüştürmek için bugün yığılca hasanlar barajı ve yedigöller bölgelerindeydiler.



Düzce Valisi Bülent Kılınç.ında katıldığı foto safari gezilerinde bir birinden güzel fotoğraf çekme imkanı doğdu. Yedigöller bölgesine düzenlenen geziye Düzce Valisi Bülent Kılınç, Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman, Vali Yardımcısı Ramazan Şahin, Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak, Yığılca Belediye Başkanı Bünyamin Şahin, Çevre ve Orman Müdürü Oğuz Bayazıt, ve fotoğraf severler katıldı.



Sabah saat 07.45 sıralarında Düzce’den Hareket eden gurup ilk önce Hasanlar baraj gölü kenarında göl manzarası çektiler. Yığılca ilçesinde, ihtiyaçların giderilmesi için verilen molanın ardından Yedigöller bölgesine hareket edildi. Karakaş köyü bölgesinin alt kısmında biten Asfalttan sonraki bölümde yol orman içlerine doğru tek şeride dönünce, sıkıntılar yaşanmaya başladı.

Orman Köylülerinin Orman işletmesi için kesilen odunların taşınması işlemini gerçekleştiren Kamyon ve traktörlerin karşı yönden gelmesi nedeni ile yol bir süre ulaşıma kapandı. Yolun ulaşıma kapandığı anlarda foto iz ekibi doğa fotoğrafları çekerken, geziye katılan Düzceli bürokratlar ise yolun açılması çalışmalarına katıldılar.

Düzce Valisi Bülent Kılınç yol güzergahı boyunca yaşanan sıkıntılara değinerek, mevcut yolun bir bıçak ağzı kadar daha genişletilebileceğini söyledi.



Yedigöllerin doğasına hayran kalan Foto iz ekibi ve idari amirler, bir süre göl etrafında dolaştıktan sonra Yığılca Belediyesi tarafından yapılan ikramlarla öğle yemeğini yediler.

Daha sonra doğa harikası bu bölgeyi fotoğraf kareleriyle ölümsüzleştiren fotoiz grubu gördükleri manzaralar kaşısında şaşkına döndüler ve inanılmaz güzellikler olduğunu dile getirdiler.

Doğa harikası Yedi Göller özellikle Hafta sonu tatilcileri acısından büyük bir ilgi görüyor.