Düzce Valisi Zülkif Dağlı, 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 tarihlerinde iki büyük yıkımla deprem gerçeği ile yüzleşen kentte hala yapılaşma konusunda alınan kararlar tartışma konusu olmaya devam ederken Vali Dağlı, mesajında, “Deprem  öldürmez, bina öldürür” bilinciyle hareket edilmesi gerektiğine işaret etti.
Düzce’nin aktif bir deprem kuşağı üzerinde 1. derecede tehlikeli deprem bölgesinde olduğuna dikkati çeken Vali Dağlı, mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Eğitim seferberliğine ara vermeden devam edilecek”
“Kuzey Anadolu Fay Sistemi içerisinde yer alıp depremselliği oldukça yüksek bir bölgedir. Bu gerçeği göz önünde tutarak, yasal, idari ve uygulamaya dönük kararları ve tedbirleri almak devlet ve toplumun önümüzdeki süreçteki en büyük sorumluluğudur. Bu nedenle; halkımızın, öğrencilerimiz ve tüm kesimlerin afet ve acil durumlar konusunda bilinçlendirilmesi, karşılarına çıkabilecek olağanüstü durumlarda kendilerini koruyabilmelerinin yanı sıra ailesine ve çevresine yardım edebilmesinin sağlanabilmesi için eğitim seferberliğine ara vermeden devam edilecektir. Okul çağında bulunan büyük nüfusun dikkatinin afet ve acil durum konularına çekilmesi ve toplumun sahip olduğu afet bilincinin istenilen seviyeye ulaşması ve güvenli yaşam kültürünün oluşturulması büyük önem arz etmektedir.

“Depreme dayanıklı yapılar imal edilmeli”
Deprem her an olabilir. Can ve mal kaybı vermemenin anahtarı, depreme dayanıklı yapıların imal edilmesidir. “Deprem öldürmez, bina öldürür” bilinciyle hareket etmeliyiz. Güzel ilimizin ve tüm ülkemizin bir daha böyle afetlerle karşılaşmamasını temenni ederken, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyor ve yakınlarına bir kez daha başsağlığı diliyorum.”