Salgında vaka sayısının 6 bin 700’e yükseldiği Düzce’de koronavirüsle mücadele kapsamında muhtarlarla toplantılar devam ediyor. Bu kapsamda Düzce Valisi Cevdet Atay başkanlığında Cumayeri’nde hem muhtarların sıkıntı ve taleplerini dinlemek hem de vatandaşların kurallara daha fazla uymasını sağlamak için görüş alışverişinde bulunmak amacıyla bir toplantı gerçekleştirildi.

Cumayeri Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantıya; Düzce Valisi Cevdet Atay, Cumayeri Kaymakamı Haluk Çakmak, Cumayeri Belediye Başkanı Mustafa Koloğlu, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Çetinkaya, İl Genel Meclis Başkanı Çiğdem Günal, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ömer Aslan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Hayri Şen, kurum müdürleri ve muhtarlar katıldı.

Toplantıda ilk olarak salgının yayılmasını önlemek için mahallelerde sık sık denetim yapan muhtarların salgına karşılaştığı sorunlar dinlendi ve talepleri tek tek not alındı.

Düzce Valisi Cevdet Atay yaptığı konuşmada, koronavirüs ile mücadelede önemli rol oynadığını vurguladığı muhtarlara gayretleri için teşekkür etti.

Bu sıkıntılı süreçte vatandaşlara en yakın devlet elinin muhtarlar olduğunu belirten Vali Atay, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Her ay bir ilçede muhtarlarla düzenli olarak toplantılar gerçekleştiriyoruz. Vatandaşlara en iyi hizmeti sunma sorumluluğunu yerine getirmek, vatandaşların yaşam kalitesini iyileştirmek ve çözüm odaklı hizmet anlayışını gerçekleştirmek amacıyla muhtarların ihtiyaçlarını tespit etmemiz çok önemli.” dedi.

Toplantı sonunda salgını kontrol altında tutmak için vatandaşların maske, sosyal mesajı ve hijyen kurallarına teşvik edilmesinin önemi üzerinde duruldu.

HABER: C.ÜSTÜNER