Vali Bülent Kılınç ve Bolu Valisi Halil İbrahim Akpınar başkanlığında Bolu Dağı Polis evinde Bolu Dağı ve Bolu Dağı Tünelinde kar yağışı ile birlikte meydana gelen ulaşım sorunu masaya yatırıldı. Toplantıya Bolu ve Düzce Valisi, Karayolları, emniyet müdürlüğü ve jandarma komutanlığına bağlı yetkililer katıldı. Toplantı basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

Toplantı sonunda basın açıklaması yapan Bolu Valisi Halil İbrahim Akpınar, toplantıda otoyol ve D-100 karayolunda alınan tedbirlerin gözden geçirildiğini ifade ederek, '' Görülen eksiklik ve aksaklıkların giderilmesi amacıyla bir toplantı yapmış bulunuyoruz. Toplantının sonucunda da her iki yolumuzda da trafik güvenliğinin, can ve mal güvenliğinin sağlanması, ulaşımın aksamadan yürütülmesi için alınması gereken ilave tedbirler konusunu görüştük. Geçtiğimiz hafta yaşamış olduğumuz otoyolun İstanbul-Ankara istikametimin 10-10.5 saat gibi bir süreyle kapalı kalmasını tartıştık'' dedi.

Karayollarında güvenli bir seyahat edebilmek için idarenin almış olduğu görevlerin yanında vatandaşların ve sürücülerin de daha tedbirli, daha dikkatli bir şekilde yola çıkmaları gerektiğini kaydeden Akpınar, '' Vatandaşlarımızın kış şartlarına uygun araç donanımlarına uygun olmaları, lastiklerinin mevsime uygun olması, zincir ve diğer ekipmanlarında araçlarında bulunması zorunluluğu üzerinde konuştuk. Emniyet, jandarma, karayolları ve bu işte görevli olan tüm arkadaşlarımız olağanüstü çalışma şartları içerisinde gayret gösterdiler. Fakat görülen şu ki yol bir defa tıkandıktan sonra bariyerlerin içerisinde çalışmak ve yolu açmak çok zor bir iş. Bir anda yağan 35-40 santimlik kar tipiyle beraber çalışma şartlarını oldukça zorlaştırıyor. Zincirli ve kar tipi lastiği olan araçlar bile yolda kalabiliyor. Bununla ilgili olarak tedbirlerimizi görüştük. Böyle bir durumun bir daha tekrarlanmaması için önlemler aldık. Otoyollarımızda üçüncü şerit TIR'lar ve kamyonlar tarafından işgal edilirse tamamen trafik cezası uygulanacaktır'' diye konuştu.

Toplantının yapıldığı sırada Bolu Dağı'nda etkili olan kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiledi. Karayolları ekipleri güzergahta karla mücadele çalışmasını aralıksız olarak sürdürürken, trafik ekipleri ilse TIR ve kamyonlarda zincir kontrolü yaptı.