Düzce’de Toplum Yararına Program çerçevesinde kamuya geçici işçi olarak 550 kişinin alınacağı duyuruldu. Konuya ilişkin açıklamayı yapan Düzce Valiliği, başvuru şartları hakkında bilgilendirme yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan protokol çerçevesinde; Düzce Valiliği koordinasyonunda; Düzce Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde okullarda 450’si temizlik ve 55’i ise güvenlik alanlarında toplam 505 kişiye yönelik, Toplum Yararına Program düzenlenecektir. Program 2019 yılı Ekim ayı ile 2020 yılı Haziran ayı arasında 9 ay süreyle gerçekleştirilecektir.
Program süresince, katılımcılar 4857 sayılı İş Kanunu kapsamında çalıştırılacak olup, çalışanlara asgari ücret üzerinden aylık ödemeler yapılacaktır.
Proje başvuruda bulunmak isteyen adaylar başvurularını 16 Eylül 2019 ila 20 Eylül 2019 tarihleri arasında; İŞKUR internet sayfasından, il ve ilçe belediyelerinde bulunan İŞKUR hizmet noktalarından ya da Düzce Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nden gerçekleştirebilecektir. 
Toplum Yararına Programa aynı aileden 1 kişi katılabilecek ayrıca aynı ailede iki sigortalı var ise 3’ncü kişinin bu programa katılması mümkün olmayacaktır.
Programa kabul edilebilmek için müracaatçıların hane gelirlerine bakılacaktır. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre müracaatçıyla aynı evde ikamet eden yakınlarının aylık gelirlerinin brüt asgari ücret tutarının 1.5 (bir buçuk) katını geçmeme şartı aranacaktır. Bu tutarın üzerinde hane geliri olanlar programa kabul edilmeyecektir.
Toplum Yararına Programı kapsamında, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinde çalıştırılacak temizlik ve güvenlik görevlileri için asil liste seçimi noter huzurunda yapılacak kura ile belirlenecektir.”