Düzce Vali Yardımcısı Cemal Demiryürek, Düzce Özel Çağsu Hastanesi ile ilgili gündeme gelen iddia ve haberler üzerine Kocaeli Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü'nden müfettiş talep etti.

3 hafta önce Düzce Özel Çağsu Hastanesi'ne götürdüğü çocuğu ile para alınmadan ilgilenilmediğini söyleyen Hayrettin Tandoğan isimli vatandaşın isyanının Öncü Haber'de gündeme gelmesinin ardından ilk olarak Düzce Valiliği harekete geçmişti. Sağlık hizmeti alabilmek için başvuran vatandaşların, acilde bile parasız işlem yapılmadığı ve usulsüz işlemlere imza atıldığı yönündeki iddiaları üzerine Düzce Valiliği'nin oluruyla İl Sağlık Müdürlüğü'nün görevlendirdiği denetim komisyonu, yaklaşık 2 saat Çağsu Hastanesi'nde tüm iş ve işlemleri mercek altına almıştı.


Vatandaşın mağdur edildiği ithamlarını titizlikle inceleyen valilik, incelemeyi komisyonla da sınırlı bırakmadı. Sağlık hizmetlerinden sorumlu Düzce Vali Yardımcısı Cemal Demiryürek'in imzasıyla Kocaeli Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü'nden de müfettiş istendi. Müfettiş talebinde, Hayrettin Tandoğan’ın 1 yaşındaki çocuğuna ait kayıt ve yapılan işlemlerin ayrıntılı olarak Denetim Komisyonunca incelendiğine dikkat çekildi ve bu doğrultuda, hastanenin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) anlaşması olması nedeniyle hastaneye ödeme yapan ve faturaları inceleyen ilgili kurumca SGK müfettişi görevlendirilmesinin daha uygun olacağına karar verildiği bildirildi.