Düzce Valiliği’nden özellikle yabancı uyruklu vatandaşların dikkatine! Son günlerde Düzce’de yaşayan yabancı uyruklu vatandaşları telefonla arayıp kendilerini savcı ve polis olarak tanıtan kişilerce dolar, Türk Lirası alınarak vatandaşların mağdur edildiği belirtildi.

Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Polis, jandarma, cumhuriyet savcısı veya herhangi bir kamu personeli, hiçbir şekilde vatandaşlarımızdan ziynet eşyası, para teslimi veya havale-EFT yapılmasını talep etmez. Sizi telefonla arayarak kendisini polis, savcı, asker olarak tanıtıp bankaya para yatırmanızı veya bir yere para, altın bırakmanızı isteyenlere asla inanmayın.

Telefon görüşmeleriniz sırasında arka plandan gelen telsiz seslerine, korku, panik yaratma amaçlı senaryolara katiyen itibar etmeyin. Telefonunuza gelen SMS metinlerde aramanızı istedikleri numaraları kesinlikle aramayın. Kimlik ve kredi kartı bilgilerinizi sakın paylaşmayın. Böyle bir durumla karşılaşmanız halinde lütfen hemen 112 Acil Çağrı Merkezini arayın ya da en yakın emniyet, jandarma birimine müracaat ediniz."


Haber: Ö.YILMAZ