Düzce Valisi Zülkif Dağlı ve Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle koltuğunu geleceğin sahibi çocuklara bıraktı. Küçük vali ve belediye başkanın istek ve talepleri Dağlı ve Keleş tarafından büyük bir dikkatle dinlendi.

Düzce’deki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında bu yıl da temsili koltuk bırakma töreni gerçekleştirildi. Kalıcı Konutlar Yeşiltepe Ortaokulu Müdürü Gürol Büyükyıldırım, Müdür Yardımcısı Erdem Tonyalı, Türkçe Öğretmeni Semra Zeki, 8. sınıf öğrencisi Aysun Arabacı ile Düzce Valisi Zülkif Dağlı’yı makamında ziyaret etti. Oldukça heyecanlı olduğu gözlerinden belli olan Arabacı Dağlı’ya çiçek takdim ederken Dağlı da Arabacı’ya hediye verdi.



Devir teslim töreninde Dağlı’nın makamına oturan Arabacı, Türkiye ve Düzce için verdiği mesajlarla dikkat çekti. Kendisinin törene seçilmesinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Arabacı, yaşadığının çok güzel bir duygu olduğunu söyledi.

Arabacı’nın ilk talimatı ise Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’e oldu. Başkan Keleş’i arayan Arabacı, telefonla görüştüğü Keleş’e “Kalıcı Konutlar bölgesindeki okulların bahçelerine asfalt ve oyun parklarının yapılmasını istiyorum” dedi. Başkan Keleş, Arabacı’ya konuyla ilgili çalışmaları başlatacağını ifade etti.



Düzce’nin durumuyla ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Arabacı şunları dile getirdi:
“Düzce yeşil olma özelliğiyle övünen bir ilimiz ama son dönemde yeşil alanlarımız azalmaya başladı. Daha düzenli bir kentleşme için çalışmalar yapabiliriz. Yapılaşma daha düzenli olabilir. Düzce’de çok büyük trafik sorunları yaşanmıyor. Planlı şehirleşme ile ilimiz estetik bir yapıya kavuşturulabilir.”

Ziyaretin son bölümünde Arabacı’yla ilgili düşüncelerini aktaran Vali Dağlı ise “Çocuğumuzun Düzce’nin sorunlarına vakıf olduğunu görmüş olduk”
değerlendirmesinde bulundu.



Başkan Keleş Koltuğunu Devretti
Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ise 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla başkanlık koltuğunu ´temsili´ Belediye Başkanı olarak seçilen Cumhuriyet İlkokulu öğrencisi Elif Ravza Yıldırım ve Eren Argun’a bıraktı. Başkanlık koltuğuna oturan Elif Ravza, ilk olarak okullardaki çevre düzenlemelerinin tamamlanması talimatını verdi.



Temsili Başkan Elif Ravza Yıldırım ve Eren Argun öncelikle çocuklara armağan edilen milli bayramı kutladı. Yıldırım ve Argun daha sonra Belediye Başkan Yardımcıları Ali Güney ve Şemsettin Yenersoy’a istekler hakkında talimatlar verdi. Argun, kaldırımları işgal eden araçlarla ilgili gerekenin yapılmasını istedi.



Makam ziyareti sonunda Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, ziyarette bulunan öğrenci ve öğretmenlere günün anısına çeşitli hediyeler verdi.