Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal pazartesi, Çarşamba ve Cuma  günleri Öncü TV ve 100.2 Öncü Radyo ortak yayınında gündeme dair çarpıcı yorum ve tespitlerini aktarmaya devam ediyor.

Ünsal, ilgiyle takip edilen programın son bölümünde Düzce Belediyesi’ndeki revizyon beklentisini masaya yatırdı. Örnekler vererek belediyede işlerin iyi gitmediğini aktaran Ünsal, atılacak her adımın vatandaş nezdinde olumlu ve olumsuz yansımalarının olacağını kaydetti.

İmar ve kat sınırlamasıyla ilgili yaptığı son değerlendirmeyle başlayan Ünsal, “Biliyorsunuz riyaset makamları yatıklarıyla, artılarıyla puan toplarla. Eksileriyle de puan kaybederler. Belediye bakanları ve bu makamlarda olanlar… Geçtiğimiz günlerde Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu, Düzce’ye geldi. Düzce’de deprem gerçeği ile ilgili güzel değerlendirmeler ve ziyaretler yaptılar. Biz de o gün bir konuşma yapmıştık. Düzce’de imar planı ve kat sınırlamasıyla ilgili Dr. Faruk Özlü büyük adamdır, büyük bir atılımla büyük bir öngörüye sahip oldu dedik.” dedi.

‘Dursun Ay, Faruk Özlü’den daha büyük adammış’

Önceki başkan Dursun Ay’dan konuya ilişkin bir bilgi notu geldiğini aktaran Ünsal, “Biz bu açıklamayı yaptıktan sonra, depremin olduğu gün önceki dönem belediye başkanı Dursun Ay, bize bir açıklama gönderdi. Diyor ki, ‘Sadullah Bey öncelikle geçmiş olsun. Düzce deprem bölgesi. Biz Düzce’de kat sınırlaması yaptık. Ovada 4 kat, üniversite bölgesindeyse 8 kat. Bu konu çok önemli. Daha büyük depremlere hazırlıklı olmalıyız.’ Biz bunu yapan Dr. Faruk Özlü dedik ya buradan sözümü geri alıyorum. Dursun Ay, Faruk Özlü’den daha büyük adammış. Bu öngörüde daha önce bulunup bu kararın kendi döneminde alındığıyla ilgili açıklama yapmış. Kendisine hassasiyeti için teşekkür ediyoruz. Ve diyoruz ki bunu kim yaptıysa büyük adam. Burada Dursun Ay, Faruk Özlü’den daha büyük adammış ki bunu daha önceden görmüş, bu karar Ay döneminde alınmış.” diye konuştu.

‘Çarpma-bölme-çıkarmayı bilen müdürün gözü yukarıda’

Ay döneminde belediyeye giren ve şu anda da kültür işleri müdürü görevini yürüten kişiden bahseden Ünsal, “Dursun Ay demişken… Belediye başkanlığı yaptığı dönemde saatleriyle ve kılık kıyafetiyle meşhur bir özel kalemi vardı. Çarpma, çıkarma ve toplama işlemini çok iyi bilen, bölmede bazen şaşıran ama işini de iyi bilen bir özel kalemi vardı. Müdür olabilmesi için bir dönem de belediye başkan yardımcısı olarak da görev yaptı. Bu günlerde çarpma, bölme, toplama ve çıkma işleminde mahir, işini iyi bilen, matematik işlemleri kadar diyaloglarında da bayağı bir ehil olan arkadaşımız güzel bir rozet takmış yakasına. Kültür işleri müdüründen bahsediyorum. Büyük ve güzel yaldızlı bir rozet takmış. Ben geçtiğimiz günlerde sordum ‘Bir yere mi hazırlanıyorsunuz?’ dedim. Bunun da belediye başkanı yardımcılığına geleceği söyleniyor. Böyle bir çalışma ve temayül içinde olduğunu duyduk. Bunu Faruk Özlü yapar mı, yapar. Ne yapacağı belli olmaz. Ama kültür işlerinde olan, dört işlemi fevkalade bilen, şirket yönetimi ve benzeri işlerde bir hayli mahir olan arkadaşın belediye başkan yardımcılığı noktasındaki planlaması rozetle, kılık kıyafetle oluyorsa, olması da gayet doğal…” yorumunda bulundu.

‘Belediyenin mahremleri muhaliflere anlatılıyorsa bir düşünmek lazım’

Belediyede ekipsizlikten işlerin iyi gitmediğini kaydeden Ünsal,  “Bir şeyi çok iyi bilmek lazım gerek özel sektörde gerekse de kamuda kurumların mahremiyeti vardır. Bir belediye başkan yardımcısı, sabahtan akşama kadar belediyedeki bütün dehlizlere ve mahremiyetlere hakim olup da bunu akşam bir kafede veya bir sosyal alanda hele ki belediyeye muhalif olan insanlarla birebir paylaşıyorsa orada bir düşünmek lazım. İkincisi yine belediye Başkan yardımcısı Doç. Dr. Cengiz Hoca, geçtiğimiz günlerde Sayın Soylu geldiği zaman, devletin hazirunu olan buradaki muhatapları, onu karşılamak ve ağırlamakla görevli olan devlet erkânımız Mutfak Sanatları Merkezi’nde bir yemek tertip ediyorlar. Bu yemeğe katılacak olanlar da belli. Ancak bu organizasyonda Cengiz Tuncer’in ismi yok. Ona rağmen gelip oturuyor. Bu da var.” dedi.

‘Gösterişli belediyede Güzin Abla gibi…’

Belediyenin güleryüzü olarak bilinen başkan yardımcısı Hüdaver Gösterişli’ye de değinen Ünsal, “Bir Hüdaver Gösterişli var ki biz Hüdaver Ağabey deriz. Yıllardan beri Milli Görüş çizgisinde. Ne kadar dert, sıkıntı, darbe varsa belediyedeki Güzün Abla mı dersiniz, Marko Paşa mı dersiniz… Ne kadar dertli adam varsa kapısını açıp dinliyor. Buradan genel anlama baktığımız zaman Düzce Belediyesi’nde birtakım işlerin takımsızlıktan ve ekipsizlikten iyi ilerlemediği görülüyor. Ama bunları buraya getiren de Dr. Faruk Özlü. Bunları o atadı. Tabiri caizse gerçekten ama gerçekten sıkıntılı bir dönem var. Zaten vatandaş ekonomik olarak bunalmış, burnundan soluyor.” diyerek sorunların aşılması gerektiğini söyledi.

‘Hizmetle, projeyle seçim kazanılmıyor’

Vatandaşın sadece hizmete oy vermediğini önceki dönem Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in yeniden seçilemmesi üzerinden anlatan Ünsal, “Bugün Menderes Türel, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanıydı. Şimdi de AK Parti’de genel başkan yardımcısı. İnanın Antalya’yı Antalya yapan o hizmetleriyle, katığı değerleriyle tarihi hizmetler yapan bir isim. Sayın Türel Antalya’da seçimi kaybetti. Bunu Sayın Cumhurbaşkanı duyduğu zaman çok üzülmüştü. Antalya’ya ciddi ve çok büyük bir yatırım yaptılar. Hizmetle, projeyle seçim kazanılmıyor. Bunları ben muhtarlık dönemimde de yaşamız bir insanım. Vatandaşa inmeden, dokunmadan, gönül bağı kurmadan yaptığın hizmetin ve projenin, şeklinin ve şemalinin hiçbir karşılığı yok. Onun için yol arkadaşlarını ve ekip arkadaşlarını iyi seçip değerlendirmek lazım.” diye konuştu.

‘Belediyede değişim rüzgârları esiyor’

Belediyede revizyon hazırlığıyla ilgili duyumların olduğunu kaydeden ve adımların doğru atılması gerektiğini vurgulayan Ünsal, “Bunu neden söyledin? Düğün yok,  bayram yok. Ben bu günlerde belediyede bir değişim olacağını duydum. Belediyede ve birimlerde ciddi değişim rüzgârlarının estiği ve 2024’e kadar böyle devam edeceği noktasında bilgi var. Ama bu dört işlemi iyi bilen arkadaş kültür müdürü olduysa o belediyede, belediye başkan yardımcısı da olur. İhtimal var. Sonucunda ne olur? Artı olursa, vatandaşla muhabbet olursa bunun bir şekilde siyasete yansıması olur. Eksik olursa da yansıması olur.” dedi.

‘Vatandaş başkanını yanında görmek istiyor’

Düzceliler’in Başkan Özlü’yü yanlarında görmek istediğini belirten Ünsal sözlerini şöyle noktaladı:

“Tabiri caizse vatandaş muhabbet ve ilgi bekliyor. Vatandaş belediye başkanını sahada ve yanında görmek istiyor. Başkan yardımcıları ve diğer birçok kişi de çok şey yapıyormuş gibi görünse de vatandaş çok da bir şey yaptıklarını düşünmüyor. Bize böyle geliyor. Faruk Özlü’nün şu andaki ekibindeki hal olur. Bundan sonrasını kendisi bilir.”

HABER: Mehmet GÜNESEN

PROGRAMIN TAMAMINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ