Düzce Belediyesi'nden vatandaş odaklı hamleler... Halktan şikayet alan konuların üzerinde titizlikle durduğunu her fırsatta vurgulayan Başkan Dursun Ay, belediyenin işletmeye verdiği yerlerle ilgili önemli kararlar aldı. 

Çay 1 TL'yi geçmeyecek
İnönü Parkı, Avni Akyol Parkı ve Konak Gazinosu başta olmak üzere belediyeye ait olan ve ihaleyle işletmeye verilen park ve sosyal tesislerdeki yüksek fiyatlara el atan Başkan Ay, müstecirleri "Pahalı satış yapmayın!" diyerek uyardı. Özellikle çayın 1 TL'nin üzerinde olmaması gerektiğini vurgulayan Başkan Dursun Ay, işletmecilerin mönülerinde bu yönde düzenleme yapmasını istedi. Zabıta ekipleri tarafından rutin yapılan denetimlerde müstecirlerin uyarıları dikkate alıp almadığının kontrol edileceği öğrenildi.

Tuvalet artık ücretsiz
Öte yandan yıllardır işletmeye verilmesi nedeniyle ücretli olan Asar Deresi kenarındaki umumi tuvalet de artık ücretsiz olacak. Geçtiğimiz aylarda ihale süresi dolan tuvaleti, kiraya vermeme kararı alan Başkan Ay'ın talimatı doğrultusunda düzenleme çalışması yapılan tuvalet, 1 hafta ya da 10 gün içerisinde vatandaşın hizmetine ücretsiz olarak sunulacak.

Haber: C. ÜSTÜNER