Kaçak et kesimi yapıldığı ve hijyen kurallarının hiçe sayıldığı iddiaları ile gündeme geldikten sonra Düzce Belediyesi yönetiminin ‘özelleştirme’ yoluna gittiği Düzce Belediyesi Et Kombinası eski günlerine döndü.

Başkan zarar eden kurumları mercek altına almıştı

Bilindiği gibi 2019 yılının mart ayında başkanlık koltuğuna oturan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, mali disiplin tedbirleri kapsamında zarar eden kurumları tek tek mercek altına almıştı.

Başkan Yardımcısı Tuncer özel olarak ilgilenmişti

Çevre ve sağlıktan sorumlu Başkan Yardımcısı Dr. Cengiz Tuncer’in sorumluluğunda işletmelerden olan et kombinasında yapılan incelemeler sağlık ve mevzuatın hiçe sayıldığını gözler önüne sermişti. Bunun üzerine yıllık yaklaşık 800 bin lira zarar etmesi de göz önüne alınarak kombinanın özelleştirilmesi kararlaştırıldı. Bu doğrultuda 2019’un haziran ayında yapılan ihale sonucu Düzce Belediye Et Kombinası müstecire verildi.

Et kombinası 2 yılda sağlıksız bir ortama teslim oldu

Ancak özelleşince daha iyi hizmet verileceği öngörüsü boş çıktı. Et kombinası 2 yılda sağlıksız bir ortama teslim oldu. Her gün yüzlerce büyükbaş hayvanın kesildiği et kombinasının çevresine atılan hayvan atıkları hijyen skandalına son örnek oldu.

Tam iki yıl önce büyük umutlarla belediyenin işletmesini şahsa verdiği kombinanın kar edip etmediği bilinmez ama böyle bir ortamda kesilen hayvanların yayılan mikroplar nedeniyle insan sağlığını tehdit ettiği ortada!

“Belediye özelleştirme den sonra kaderine terk etti”

Hayvanlardan arda kalan sakatatların duyarsızca etrafa saçılmasına isyan eden duyarlı bir vatandaş, Öncü Whatsapp İhbar Hattı (0 542 767 18 81) gönderdiği fotoğrafların altına şu notu düşerek belediyeyi göreve davet etti: “Düzce mezbahası pislik içinde! Belediye özelleştirme den sonra kaderine terk etti.”