D-100 Karayolu Hamidiye Mahallesi geçişinde insanlar adeta ölümle dans ediyor. Bugüne kadar bir çok kez yayaların kazaya maruz kaldığı bölgede yapılan üst geçit ne yazık ki işe yaramadı.

Geçidin birkaç metre ötesinde  insanların canını hiçe sayarak karşıdan karşıya geçmeye çalışıyor. Yaşlılar, çocuklular, gençler, bisikletliler üst geçit yerine yoldan geçmeyi tercih ederken, son olarak Düzce’de Cici lakabıyla tanınan Sadettin Bam’a aynı mevkide araç çarpması vatandaşları yıldırmadı.

Hamidiye mahallesinde tehlike tam anlamıyla geçmiş değil. Yayalar için yapılan üst geçidi tercih etmeyip yoldan karşıya geçenler arasında her yaştan kişiye rastlamak mümkün. Kameralarımıza takılan görüntülerde, bariyerlerin üzerinden atlayan insanların yanı sıra, bisikletini bariyerlerden geçirmek isteyenler de dikkat çekti.

Kara yolu üzerinden karşıdan karşıya geçişleri önlemek maksadıyla iki yol arasına çekilen tel örgülerin bazı yerlerinden delinerek vatandaşlar tarafından geçiş olarak yeri olarak kullanıldığı biliniyor. Üst geçit olmasına rağmen yola fırlayan yayalar hem kendilerini, hem de araç sürücülerinin hayatını tehlikeye atıyor.

Haber; H. İŞCAN