Düzce merkezde, özellikle şehir içinin sokakları kar yığınları ve, ısının aratmasının ardından karın suları, her yanı havuza döndürmüş vaziyette. Şimdi belediye, kaldırımı temizlemiş, temizlemek için belirli sayılı personelle çırpınıp duruyor.

Kaldırımdan attığınız kar, kaldırım kenarlarına karşılıklı olarak dağ gibi yığılmış.   Bir de hava ısısı yükselmiş, kar suları kaldırımların kenarında dere gibi akıyorsa, ya nereden karşıdan karşıya geçecek. Şu meşhur İstanbul Caddesiyle, Millet Bahçesi arasında adeta kar dağları oluşmuş. Bu iki arada kar yığınlarının yanı sıra eriyen karlar, adeta gölet gibi. Otobüs duraklarının önleri, karla kaplı, kar suyuyla havuza dönmüş. Yaya, kaldırımdan karşıdan karşıya, atlaya zıplaya geçiyor. Durağa gelince yine, karşısında kar yığınları, kar suyuyla kaplı bir alan.   Durakların önünden geçen araçların, durakta bekleyenlere tekerlikleriyle fışkırttığı kar suları da cabası.

Bu güne kadar Düzce Belediyesinden karla mücadele ile ilgili her habere yer verdik. Bu haberlerin bir çoğunun, abartılı olduğuna defaten şehir merkezinde yaya gezerken şahidim. Hadi dedik; moral bozmayalım. Bir gayret var, bir çaba var, diye düşündük.  Aslında kazın ne ayağı öyle, ne de karla mücadelenin sonucu öyle. 

Bizde, bu şehirde yaşıyoruz be kardeşim. Biz de o kaldırımları, o yolları, o durakları kullanıyoruz. Kör müyüz yani? 

Arka mahallede otururum, daha bizim oradan bir tane dozer geçtiğine şahit olmadım. Ana arter yolları araçlar gide gele açıyor. Şimdi de ısı yükseldi, kendiliğinden Allah vergisi erir gider. 

Yahu, şehir merkezinde bir ekip hiç olmazsa rögarları açısın be Allah rızası

Kar, hafta sonu yağdı, millet evdeydi. Şimdi, hafta içi. Vatandaş, bankalara gidecek, alışveriş yapacak, vergi ödeyecek, vesaire.  

Gel gör ki, kar yağışı havada bitti, yerde, öbek öbek, gölet, gölet kendini gösteriyor.

 Dedik ya, koordinasyon işi bu. Araç- gereç, personel işi bu.  İş bilme, işi bu işler. 

Düzce Belediyesinde, kar yağışı ile birlikte,  bir koordinasyon masası oluştu mı acep? Fen İşleri, Destek Hizmetleri, Su Kanalizasyon İşleri,  Ulaştırma Müdürlüğü ve bence Zabıta ve İtfaiye Müdürlüğünden oluşan bir koordinasyon kurulu oluştu mu;

Düzce’nin kar yağarken imtihanı,  kardan sonra da devam ediyor, vesselam.