Düzce’nin Merkezinden Büyük Melen’e akan Karaca Deresi, geçtiğimiz günlerde yaşanan sel felaketinin ardından kapkara akmaya başladı.

Dışarıdan bir müdahale ile içine bir şey karıştırılmış olabileceğinden şüphelenen çevre sakinleri durumu defalarca yetkililere bildirdiklerini fakat hiçbir şekilde gerçi dönüş alamadıklarını ifade etti.

“ZEHİRLİ ATIKLARIN KARIŞMASINDAN ENDİŞE EDİLİYOR”

Siyah akan derenin son halini Cep telefonu kamerasına kaydederek 0542 767 18 81 Öncü Haber Whatsapp İhbar Hattına bildiren vatandaşlar, zehirli atıkların karışmış olabileceğinden endişe ederek bu durumun bir an önce çözüme kavuşmasını istiyor.

“Defalarca arayıp şikâyet ettik”

Bu durumun günlerdir devam ettiğini ifade eden mahalle sakini Alaattin Boz; “sel olduktan birkaç gün sonra derenin rengi simsiyah oldu. Defalarca belediyeyi arayıp durumu izah ettim bir kere gelip bakmadılar. Biz burada yaşıyoruz, bu derenin kenarından geçiyoruz. Ya zehirli atıklar atıldıysa ve bu solunum yoluyla bizim sağlığımızı tehdit ederse? Yetkililer çok duyarsız!

“Yıllardır normal renkte akıyordu…”

Kaç defa şikâyet ettim gelmediler. Basına vereceğimi söyleyince hemen bir iki kişi gönderdiler, onlarda ilgilenmedi bile. Lütfen bu soruna bir çare bulunsun Düzce’nin Merkez’inde yıllardır akan bu derenin bu renkte akması normal değil. Biz içine bir şey katıldığından endişe ediyoruz. Yetkililerinde bunu araştırmasını istiyoruz.”

“Basına vereceğimizi duyunca dereyi görmesi için adam gönderdiler”

Günlerdir bu probleme yetkililerden bir çözüm üretilmediğini iddia eden Ziya Aldemir isimli mahalle sakini ise, “bu derenin bu halinin normal olmadığını bir bakışta herkes anlar. Simsiyah akan dere nerede görülmüş? Mahalle Muhtarına söyledik ilgilenmedi, belediyeyi aradık ilgilenmedi. Ne olduğunu bile bilmiyoruz, defalarca arayıp getiremediğimiz yetkililer, basına vereceğimizi duyunca dereyi görmesi için adam gönderdi. O da bir işe yaramadı hala gelişme yok. Lütfen bu sorun bir an önce çözülsün.”