Belediye Başkanı Mehmet Keleş, dün yaptığı açıklamada Yeni Belediye Binası önündeki Hükumet Sokak'ın trafiğe kapatılması konusunu değerlendirmiş ve yolun tamamen trafiğe kapanmadığını, yolda yapılan çalışmalardan sonra sokağın ne şekilde kullanılacağına Düzceli vatandaşların karar vereceğini söylemişti. Başkan Keleş'in açıklamaları sokaktaki Cedidiye Camisi önünde oturan vatandaşlar değerlendirirken vatandaşların yaptıkları açıklamalarda kararsız kalmaları da dikkatlerden kaçmadı.

"Yolun trafiğe kapatılmasını doğru bulmuyoruz."

Bazı vatandaşlar, “Bu sokağın trafiğe kapatılmasını doğru bulmuyoruz. Çünkü burası Düzce trafiği için önem arz eden yollardan bir tanesi. Burası trafiğe kapatılırsa trafikte bu durumdan olumsuz etkilenir. Bu durumda ciddi sorunlar oluşturur. Bize sorarsanız sokak trafiğe kapatılmamalı.” şeklinde konuştu.

"Sokağın trafiğe kapatılması herkes için iyi olur."

Bazı vatandaşlar ise olaya farklı açıdan yaklaşarak “ Sokağın trafiğe kapatılması herkes için iyi olur. Sonuçta yol cami ile Belediye Binası arasında kalıyor. Yolun trafiğe kapatılmasıyla bu iki yer arasında bağlantı da kurulacak.. Zaten belediye buraya taşınırsa ve trafik buradan akmaya devam ederse burada ciddi kazalar olabilir. Sokağın trafiğe kapatılması uygun bir karar olur.” ifadelerini kullandı.

Bazı vatandaşlar ise yolun durumunun ne olacağını en iyi yetkililerin bildiğini ve kendilerine söz düşmediğini söylerken kendi kararlarını ifade etmeyi de unutmadı.

Başkan Mehmet Keleş sokağın durumunu vatandaşın belirleyeceğini söylerken vatandaşında bu konuda değişik görüşler sunması sokağın tekrar trafiğe mi açılacağı yoksa park mı olacağı sorusunun sorulmasına neden oluyor. Bu konunun ne zaman netlik kazanacağı ise şimdilik bilinmiyor.