Tüm dünyada etkisini sürdüren ve küresel çapta büyük bir krize dönen covid - 19 salgınında kabus sürüyor. Türkiye’de salgına karşı Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı ile tüm kurumlar teyakkuz halinde mücadele ederken, Düzce’de her geçen gün artan vaka sayısı, kritik boyutlara ulaştı.

Bunun üzerine Düzce Valisi Cevdet Atay ise Düzce Şehir Merkezi’nde maske denetimi ve sosyal mesafe kuralı denetimi yaptı. Denetimler sırasında vatandaşlara maske dağıtan Vali Atay, aynı zamanda doğru maske kullanımı ve sosyal mesafe kuralı konusunda uyarılarda bulundu.

“İLİMİZ KURALLARA UYUYOR”

Denetim sırasında kısa bir basın açıklaması yapan Vali Atay, “Bugün yine esnafımızı ziyaret ettik, vatandaşlarımızla selamlaştık ve muhabbet ettik. İlimizin genel olarak kurallara uyduğunu görüyoruz ve bu bizi mutlu ediyor. Herkes şunu çok iyi bilsin ki maskenin çok ciddi anlamda faydası var. Aynı zamanda mesafenin de var. Mesafeli duracağız, maske kullanacağız. İnşallah hep beraber bu virüsten kurtulacağız. Ben buradan tekrar bu duyarlılıkları için Düzce halkına teşekkür etmek istiyorum. Kalın sağlıcakla.” ifadelerini kullandı.

Vali Cevdet Atay’ın halk sağlığı için denetimlerine devam edeceği bildirildi.

HABER: Savaş ARI