Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in, alışveriş merkezi arkasındaki arazi ile ilgili düzenlediği basın toplantısında AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin’i hedef alarak, “Teşkilat belediyeye sahip çıkmıyor” sözleri geçtiğimiz haftaya damga vurmuştu. Özellikle Keleş’in "Mehmet Keleş'ten dolayı işler takdir görmüyorsa bunun siyasi mesuliyeti, siyasi ağırlığı da yarın bu teşkilatla bir şekilde ölçülecektir." sözleri adeta bir meydana okuma şeklinde görülürken, bu çıkışın odağındaki isim olan AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, sessizliğini Öncü Haber ekibine bozdu. Parti içi sorunların Başkan Keleş tarafından basın toplantısında dile getirilmesi ile uzun süredir konuşulan Keskin-Keleş gerginliğinin gün yüzüne çıkması AK Parti çevrelerinde olumlu karşılanmadığı açıklamalara yansırken, İl Başkanı Keskin, ilk kez bu konuda yaptığı değerlendirmede, çok net ve çarpıcı ifadeler kullandı.

AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin’in ağzından dökülen ilk sözler, “Sayın başkanın o konuşmayı duygusal bir döneminde yaptığını düşünüyorum ve yaptığı açıklamayı doğru bulmuyorum.” oldu.

TOPLANTI ASIL AMACININ DIŞINA ÇIKTI”

AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in yaptığı açıklamayı dinlediğini belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “O gün Ankara’daydım teşkilat toplantısına gitmiştik. Sayın Mehmet Keleş’in bu konuşmayı duygusal bir dönemde yaptığını düşünüyorum. Toplantının asıl amacının dışına çıktığını düşünüyorum. Mehmet Keleş bizim belediye başkanımız. Bu teşkilatlarda iki yıldan bu yana görev yapıyorum.

İKİ YILDIR PROBLEM OLMASINA MÜSAADE ETMEDİM, BUNDAN SONRA DA ETMEM”

İki yıldan bu yana bu teşkilatlarda hiçbir problem olmasına müsaade etmedim, bundan sonra da etmem. Bunu söylerken belediye başkanımı eleştirmek, onunla karşı karşıya gelmek veyahut da onun konusuna yaptığı basın açıklamasına cevap vermek adına bunları söylemem. Zaten böyle bir tasarrufum olamaz. Çünkü o benim belediye başkanım. Eğer bir yanlış, eksik varsa otururuz, biz kendi aramızda bunu çözeriz.

AÇIKLAMAYI DOĞRU BULMUYORUM”

Ancak böyle bir basın açıklamasını kamuoyuna karşı yapılmasını doğru bulmuyorum. Bu açıklamanın sonucunda siyaseten yetkileri olmayan insanların siyasetle alakalı açıklamalar yapmasına, fikirler yürütmesine, Düzce’deki huzur ortamının bozulmasına sebebiyet veren algıları oluşturur. Bu doğru değil. Düzce teşkilatları her seçimde grafiği yükselerek siyaseten ciddi bir noktaya gelmiştir.”

HUZUR ORTAMINI KİMSENİN BOZMAYA HAKKI YOK”

Herkesin sorumlu olduğu alan içinde hareket etmesi gerektiğini vurgulayan Keskin, bir kez daha huzursuzluğa izin vermeyeceğinin altını çizdi. Keskin, “Ben bu ilin il başkanıyım, bütün konulardan sorumlu olan bir insanım. Omuzlarımızdaki yük çok ağır. Belediye başkanlarımızın, milletvekillerimizin bu ağırlıkla hareket etmeleri gerektiğini düşünüyorum. Kamuoyu önünde ne AK Parti siyasetinin ne yol haritasında vardır ne de Düzce siyasetinde iki yıldan bu yana oluşan huzur ortamını hiç kimsenin bozmaya hakkı yoktur. Buna il başkanı olarak ben müsaade etmem. Herkes sorumlu olduğu alan içinde hareket ederse ortada hiçbir problem kalmaz.”

BAŞKANLARIMIZ BU KONUDA HİÇBİR AÇIKLAMA YAPAMAZLAR”

Düzce siyasetinin olması gereken noktada olduğuna dikkat çeken Keskin, şöyle devam etti: “Muhalefet partili arkadaşlarımızla ciddi bir siyaset ortamı oluşturduk. Birbirimize karşı siyasi rakibiz ama Düzce menfaatleri olduğu zaman biz hep beraber hareket etme refleksini gösteriyoruz. Bundan sonra bu ortamın devam etmesini istiyoruz. Ne belediye başkanlarımız ne de teşkilat başkanlarımız bu konuda hiçbir açıklama yapamazlar. Bunun doğru olmadığını düşünüyorum.”

HEDEF ARAZİ MESELESİNDEN ÇIKIP PARTİ MESELESİNE GELDİ. BU HOŞ DEĞİLDİ

Keleş’in açıklamalarının aksine ‘Mehmet Keleş başkanımla bizim aramızda bir problem yok.’ diyen AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, yapılan açıklamayı hoş bulmadığını yineledi. Keskin, “Yaptığı açıklama kendi düşünceleridir. O basın açıklama yaptığı gün biraz hedefinin saptığını düşünüyorum. Hedef arazi meselesinden çıkıp parti meselesine geldi. Bu hoş değildi. Bu sadece sayın başkana değil Düzce’ye zarar verir. Biz aramızda bütün problemleri çözebilecek kabiliyetteyiz.” dedi.

BU MİLLET KAVGA EDELİM DİYE BİZE OY VERMEDİ”

AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin sözlerini Keleş’e bazı öğütler vererek sonlandırdı. Keskin; “Düzce Belediyesi’nde hizmetlerin düzgün devam etmesi konusunda, işlerini daha iyi takip etmelerini buradan öğütlüyorum. Biz bütün yetki ve sorumluluklarımızı çok iyi biliyoruz. Sayın valimiz başta olmak üzere bütün bürokratlarımızla çok iyi bir uyumumuz var. Bu uyumun devam etmesi konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Kavga etmek için bu millet bize oy vermiyor. Kavga etmek için bu millet bize oy vermedi. Biz bu millete hizmet etmek için varız. Kibirli olmadan ve alçakgönüllü olarak siyaset yapmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.