Başbakan Binali Yıldırım, Rusya ziyareti öncesi gazetecilere açıklamalarda bulundu. Sınırlı anayasa değişikliği ile ilgili AK Parti ve MHP arasında görüşmelerin devam ettiğini kaydeden Yıldırım, şüphe edecek hiçbir durumun olmadığını vurguladı.

"Pürüz olur, giderilir, konuşa konuşa insanlar anlaşır"

Başbakan Binali Yıldırım, yeni anayasa çalışmalarına ilişkin "Arkadaşlarımız karşılıklı görüşüyorlar. Bize ve Sayın Bahçeli’ye görüşlerini sonuçlarını rapor ediyorlar. Bizden aldıkları yanıtlarla tekrar görüşmeye devam ediyor. Anayasa komisyonunda da verdiğimiz teklif etraflıca görüşülecek. Pürüz olur, giderilir, konuşa konuşa insanlar anlaşır. Her şeyin bir çözümü var, gayet iyi gidiyor. Teknik düzenlemeler de var ama esas itibariyle burada sınırlı bir değişiklik söz konusu. Yürütme ve yasama ilişkilerinin düzenlenmesi ağırlıklı olarak. Hiç şüphe edecek bir şey yok, her şey belli."

"İnşallah bu hafta Meclis’e gelecek"

"Hangi maddenin ne zaman yürürlüğe gireceğini teklif verildiğinde göreceksiniz." diyen Başbakan Yıldırım, "Tarih veremem ama az kaldı. İnşallah bu hafta Meclis’e gelecek. EKK toplantısını yaptık. Çalışmaları arkadaşlar yürütüyor. Kapsamlı çalışmayı Perşembe günü Rusya dönüşü yapmış olacağız." dedi.