Eğitim Gönüllüleri Derneği Düzce Şubesi tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir program düzenlendi. Düzenlenen programa Vali Vasip Şahin, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, Milli Eğitim Şube Müdürleri, Eğitim Gönüllüleri Derneği Düzce Şubesi Başkanı Mustafa Sevinç, Dernek yöneticileri, Öğretmenler ve davetliler katıldı. Programa ünlü sanatçılardan İbrahim Sadri ve Yücel Arzen'de katılarak katılımıcılara şiir dinletisinde bulundu.

Düzenlenen programda öncelikle Derneği yaptığı çalışmaları anlatan bir slayt gösterildi. Slayt gösteriminin ardından geçtiğimiz aylarda trafik kazasında hayatını kaybeden endüstri Meslek Lisesi Coğrafya Öğretmeni Muzaffer Sofuoğlu anısına hazırlanan slayt gösterimi yapıldı. Slayt gösteriminin ardından ise Muzeffer Sofuoğlu adına kızı Nesibe Sofuoğlu'na, Vali Vasip Şahin ve Dernek Başkanı Mustafa Sevinç tarafından vefa ödülü verildi.

Konuşmalarına, Muzaffer Sofuoğlu'na Allahtan rahmet dileyerek başlayan Vali Vasip Şahin şöyle devam etti.; "Ben Düzce'de ki görevime başladığım günlerden bir kaç gün sonra Trafik kazası meydana gelmiş. Daha sonraları kendisinin öğretmen olduğu ve bir hafta kadar hastanede tedavi altında tutulduğunu öğrendik. Fakat hayat savaşının yeterli olmadı ve hayatta gözlerini yumdu. Muzaffer öğretmen sessizmiş. Ama sesi kulaklara değil gönüllere duyurmuş. Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

Geceyi düzenleyen Eğitim Gönüllüleri Derneği'ne de teşekkür eden Vali Şahin: "Bu geceyi tertipleyerek tüm öğretmenleri bir arada tutan tüm eğitim gönüllüleri derneği üyelerine teşekkür ediyorum. 24 Kasım Öğretmenler Günü törenlerindede söylediğim gibi orada ki toplantıya katılan arkadaşlarımız bilir, öğrencileri eğitmek hepimizin görevidir. Bu vebal sadece öğretmenlerin değil hepimizindir. Bu vebalin altında ezilmemeliyiz. Gözüllerimizi ihmal etmemeliyiz. Hepinizin 24 Kasım Öğretmenler gününü en içten dileklerim ile kutlarım" dedi.

Vali Şahin'in konuşmasının ardından programa katılanlara İbrahim Sadri ve Yücel Arzen tarafından şiir dinletisi yapıldı. 2 saat süren programın ardından düzenlenen etkinlik sona erdi.

Haber; Ş. ÇAKIR