Korkutucu bir artış eğiliminde olan yeni tip koronavirüs salgınında (COVİD-19) ilk görüldüğü 13 ay öncesinden bu yana kadarki Türkiye’de en kötü dönem yaşanıyor. Günlük vaka sayısı 60 binli sayılarda seyrederken, Türkiye bu sayıyla Avrupa birincisi, dünya üçüncüsü olarak kötü bir grafik çiziyor. Vefat sayısı ise 300’ün üzerinde gerçekleşirken her gün açıklanan veriler yeni bir rekor olarak kayıtlara geçiyor.

Düzce’de de yalnızca 10 haftalık bir sürede yaşanan 12 katı aşkın artış devam ediyor. 19 Nisan günü 320 vatandaşın daha yapılan PCR testinin pozitif sonuçlanmasıyla Düzce’de salgına yakalananların sayısı 34 bin 810’a ulaştı.

BİR ACI HABER DAHA

Artık her gün gelmeye başlayan acı haberlere dün bir yenisi daha eklendi. Pandemi yoğun bakım ünitesinde bir süredir COVİD-19 tanısıyla tedavisine devam edilen bir vatandaş daha yaşam mücadelesini kaybetti. Bu vefatla birlikte salgının Düzce’de hayattan kopardığı vatandaşların sayısı 156’ya çıktı.

AKTİF VAKA SAYISI 2 BİN 722

Kent genelinde an itibariyle olarak evlerinde ya da hastanelerde tedavilerine devam edilenlerin sayısını ifade eden aktif vaka sayışı da yaşanan artışla birlikte 2 bin 722’yi gördü. Bunlardan durumu ağır olan 28 vatandaşın tedavilerine pandemi yoğun bakım servislerinde devam edilirken, 11 vatandaşa da entübasyon işlemi uygulandı. Öte yandan salgına yakalanan 31 bin 932 kişi ise hastalığı atlattı.

Düzce il genelinde salgının yayılım hızı artarken filyasyon ekipleri de yoğun bir çalışma temposuyla  7/24 esasına göre kapı kapı gezerek temaslı olan vatandaşlardan test almaya ve pozitif sonuçlanan vatandaşlara ilaçlarını ulaştırmaya devam ediyor.

TEST KUYRUĞU UZUYOR

Salgın şüphesiyle hastaneye başvuru oranlarında ciddi bir artış olan Düzce’de günlük yapılan test sayısı da 4 bine yaklaştı. Test sırası bekleyen vatandaşların pandemi acil servisleri önünde oluşturduğu kuyruk da uzamaya devam ediyor.

Artışın devam etmesi halinde sağlık sisteminin bu yükü taşıyamayacak hale gelmesinden korkulurken, sağlık kaynaklarından alınan bilgilere göre Düzce’de yoğun bakım doluluk oranı da yüzde 70’in üzerine çıktı.