Ramazan Bayramı sonrası açılması planlanan yeni belediye binası Belediye Başkanı Mehmet Keleş tarafından yapılan açıklamayla 15-20 gün daha ertelenmişti. Ancak ertelenen zamanın da dolmasına rağmen henüz açılış töreninin kesin tarihi açıklanmadı.

Yapımı tamamlanan ve hizmete açılmayı bekleyen yeni belediye binasının ne zaman açılacağı konusunda belirsizlikler devam ediyor. Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Ramazan Bayramı öncesinde yaptığı açıklamada bayramdan sonraki ilk hafta binanın hizmete açılacağını açıklamış, bayramın birinci günü yaptığı açıklamada ise açılışın 15-20 gün ertelendiğini kamuoyuna duyurmuştu. Aradan geçen 20 güne rağmen Düzce Belediyesi'nden açılış töreninin kesin tarihi konusunda bir açıklama yapılmadı.

Açılışla birlikte sokakta belirsiz

Yeni belediye binasının çevre düzenlemesinin yapıldığı dönemde Başkan Keleş, binanın bulunduğu Hükümet Sokağı'nı trafiğe kapatmayı düşündüklerini açıklamış ve halkın vereceği tepki doğrultusunda hareket edeceklerini vurgulamıştı. Yeni binanın hizmete açılmadan sokağın trafiğe kapatılması yönünde yapılan bu açıklama kamuoyunda “Belediye, kısıtlı olan park alanı nedeniyle yaşanabilecek trafik sıkışıklığını yolu kapatarak mı çözmek istiyor?”şeklinde yorumlanmıştı. Özellikle Hükümet Sokağı'nda faaliyet gösteren esnaf, durumu tepkiyle karşılamış ve yolun kapanması halinde işlerinin olumsuz yönde etkileneceğini söylemişlerdi. Görüşlerine başvurulan bir grup vatandaş ise asıl trafik sıkışıklığının yolun kapanmasıyla yaşanacağını, özellikle otobüs güzergahlarının değişmesi nedeniyle İstanbul Caddesi üzerinde trafiğin yoğunlaşacağını vurgulamışlardı. Yaşanan bu gelişmelerin ardından Düzce Belediye Meclisi ekim ayı toplantısında Hükümet Sokağı'nın trafiğe kapatılmayacağı yönünde aldığı kararla konuya farklı bir boyut kazandırmıştı.

Bir yıldır binanın açılışı için verilen tarihler sürekli değişirken yeni bir tarihin ne zaman verileceği ya da verilecek bu tarihte binanın hizmete açılıp açılmayacağı ise bilinmiyor.