Yerel seçimlerde AK Parti Düzce Milletvekilleri Celal Erbay ve Metin Kaşıkoğlu’nun Düzce’de bulunduğu biliniyor ama Milletvekillerden Yaşar Yakış’ın Düzce’ye uzun zamandır uğramadığı da biliniyor.  En son Akçakoca'da partisinin Belediye Başkan Adayı Nazmi Çiloğlu'na seçim çalışmalarında destek vermek amacıyla ilçeye gelen Yakış, Düzce merkeze aylardır uğramıyor.

Memleketi olması nedeniyle Akçakoca'ya sık sık ziyaretlerde bulunan Düzce Milletvekili Yakış'ın Düzce'ye gelmemesi eleştirilere de neden oluyor. Özellikle seçim döneminde AK Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu, AK Parti Belediye Başkan Adayı İsmail Bayram'ı seçim gezilerinde bir an olsun yalnız bırakmamış, Milletvekili Celal Erbay da zaman zaman Bayram'a eşlik etmişti.

Yakış ise sadece partisinin Akçakoca adayına destek vermek için ilçeye gitmesine rağmen Düzce'ye bir kez olsun gelmedi. Milletvekillerinin devam eden çalışmaları yerinde incelemek ve eksikleri tespit etmek, halkın şikayetlerini ve isteklerini dinlemek için sık sık temsil ettikleri ile gelmeleri beklenirken Yakış'ın aylardır vekili olduğu Düzce’ye  uğramaması değişik söylentilere neden oluyor.