Erol Tayhan’ın sunduğu “Manşet” Programında konuk il genel meclisi MHP Grup Başkan’ı Çetin Sarıahmet’ti. Sarıahmet, İGM’de basına sansürle başlayan olayların arkasındaki gerçekler, yatırımların yakıta aktarılması gibi son günlerin en çok konuşulan konuları hakkında açıklamalarda bulundu.

 

 İl genel meclisinin basına sansürle anılmasının doğru olmadığını ifade eden Sarıahmet, olayların hızla geliştiğini kendilerinin de seyirci durumunda kaldığını dile getirdi.

 

 

Sarıahmet, “Bizde şok olduk. iktidar partisi ile basın arasında bir restleşme oldu. Bizde Seyirci durumunda kaldık. Böyle bir şey yapılacağından haberimiz yoktu. Basın sitem etti bize ancak basın çıkınca gereken müdahaleyi yaptık. Biz her zaman kavgacı üslupla muhalefet yapmayalım istiyoruz. Orada muhalefet edebilirdik. Spontane gelişti. Bize yakışmadı.” Dedi.

 

MECLİSE YAKIŞMADI, TELAFİ EDİLMELİ

 

MHP Grup Başkan’ı Çetin Sarıahmet, kendilerine sansür uygulayan meclisi protesto eden basın mensuplarına “bizde sizi bir daha almayacaktık” diyerek alay eden meclis başkanını da eleştirdi.

 

 

Sarıahmet, “ Başlangıçta üslupla alakalı yanlışlık oldu. Burada ortamı yumuşatan kişi meclis başkanı olmalıydı. frenleyip meclise yakışmayacağını söylemeliydi. Biz büyük bir nüfusu temsil ediyoruz. Bu tarz bizim meclisimize yakışmadı. En kısa zamanda telefi ederlerse iyi olur.”dedi.

 

 

BİZ SATIŞA DEĞİL, USULÜNE HAYIR DEDİK

 

Meclisteki jet kararlara ilişkin ciddi iddialarda bulunan Sarıahmet, bazen komisyon toplantıları yapılmadan onay verildiğini söyledi.

 

Sarıahmet, “ biz satışa değil, usulüne hayır dedik. Önerge veriliyor ertesi gün komisyon onay veriyor. Ancak yapılan komisyon toplantısı yok. eğer toplantı yapılıp gerekli incelemeler olsaydı lojmanlarda olduğu gibi mahcup da olmazdık. Ya o lojmanlarda oturan birilerine ceza kesiliyor ya da elimizde ne varsa çıkarılmaya çalışılıyor. Satışlarla “yol ve su yapacağız” deniliyor. Onu zaten yapıyoruz. Miras yedi gibi elimizde ne varsa satmak da doğru değil dedik. Toplantı dışındaki sohbetlerde anladığımız kadarıyla bütünşehir olunca mülkler belediyeye kalmaması için ne varsa satılım diye düşünüyorlar. ancak satıldığı yerlerin yerine yeni arsa, bina alıp kiralanarak gelir elde edilmez mi?” diye sordu.

 

Proje ödeneklerinin yakıt gibi giderlere aktarılmasına ilişkin Sarıahmet, Özel idarenin borcu olduğunu söyledi. Geçmiş dönemden kalmış yakıt giderlerinin ödemesinin yapılması gerektiğini dile getirdi ve projelerden aktarılan ödeneklerin önümüzdeki dönem ödeneceğini söyledi ve muhalefet olarak bu konunun takipçisi olacaklarını dile getirdi.

 

BU MECLİSTEN UMUTLU DEĞİLİM

 

Sarıahmet muhalefet olarak kendilerinin de bazen bilgiye ulaşmakta güçlük çektiklerini ifade etti ve bu dönemki meclis ile ilgili kaygılarını dile getirdi. Mecliste çoğunla sahip iktidar partisinin kendi içindeki çekişmelerin kendilerini umutsuzluğa sürüklediğini ifade etti.

 

 

İKTİDAR PARTİSİ İÇİNDE GİZLİ BİR ÇEKİŞME VAR

 

 

Sarıahmet, “Bu meclisten çok da umutlu değilim. 5 yıl sonra hesap yapacağız. İGM ve özel idarenin Düzce’nin önünü açacak projeler yapacağını düşünmüyorum. Böyle giderse bu meclisin Düzce’ye bir şey katma ihtimali yok. “en kötü il genel meclisi” derler gibime geliyor. Talimatlarla bir şey yapamayız. Koordine olmuş değiliz. İktidar partisi içinde Siyasi çekişme var. İl başkanı tarafından oluşturulan bir meclis ile milletvekillerinin desteği ile gelmiş bir özel idare sekteri var. Gizli bir çekişme var. Bu bizi umutsuzluğa sürüklüyor” diye konuştu.

 

Haber; S.KAŞKIR