Yerel seçim sürecinde bile Düzce'de görünmeyen ve bu davranışıyla gündeme gelen AK Parti Düzce Milletvekili Yaşar Yakış, Düzce'nin sorunlarını Düzce'ye gelerek değil Ankara'dan çözmeye çalışıyor. Yakış, seçim sürecinde bile partinin adayını desteklemek için Düzce'ye gelmemiş ve seçim çalışmalarına katılmamıştı. Seçimlerin ardından bir kere AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı'nda yapılan seçim değerlendirme toplantısına katılan Yakış, burada açıklamalarda bulunmuş ve ondan sonra da Düzce'ye yine gelmemişti.

Yakış'ın yoğun çalışmalarından dolayı Düzce'ye gelmediği söylenirken Düzce'nin önemli sorunlarını Bakanlıklar kapsamında Ankara'dan çözmeye çalıştığı öğrenildi. Yani Milletvekili Yaşar Yakış, varlığıyla olmasa bile çalışmalarıyla Düzce'nin sorunlarını çözmeye çalışıyor. Yakış, Ankara'dan Düzce'nin ne durumda olduğunu da partililerden öğrenerek neler yapılması gerektiği konusunda görüş alışverişinde bulunuyor.

Yakış'tan Bayram'a ziyaret tavrı

Diğer taraftan Milletvekili Yaşar Yakış'ın Cumhuriyet Halk Partisi'nden Fikret Albayrak'ın seçimleri kazandığı Akçakoca'da Albayrak'ı başarılar dilemek için ziyarete gittiği biliniyor. Ancak bir ayrıntı ise dikkatleri çekiyor. Seçimlerin ardından Yakış, kendi partisinden seçimleri kazanan Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram'a başarılar dilemek için ziyarete gelmedi. Muhalefet partisinden seçimi kazanan başka bir Belediye'ye ise gitti. Bu konu akıllara “Yakış, Bayram'a tavır mı alıyor?” sorularını getirirken Milletvekili Yaşar Yakış'ın niçin böyle davrandığı ise tam olarak bilinmiyor.