Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Halk Eğitimi Merkezleri; kişisel, toplumsal, sosyal ve istihdam ile ilgi yaklaşımla vatandaşların öğrenme süreçlerinin devam etmesine katkı sağlıyor.



Bu doğrultuda 2019-2020 Eğitim Öğretim yılında, Düzce Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü bünyesinde 220 mesleki teknik, 190 genel ve 10 adet okuma yazma kursu olmak üzere toplam 420 adet kurs açıldığı ve bu kurslara 8 bin 916 vatandaşın aktif olarak devam ettiği bildirildi.




Düzce Valiliği'nden yapılan yazılı bildilendirmede, Düzce Halk Eğitimi Merkezi'nin vatandaşların ilgi, istek ve ihtiyaçları doğrultusunda açtığı kurslarla becerilerinin gelişmesini ve daha ileri düzeylere ulaşmasını hedeflediği kaydedildi.

Açıklama şöyle devam etti: "Bu kapsamda, Yiyecek İçecek Hizmetleri, Müzik ve Gösteri Sanatları, Kişisel Gelişim alanlarında eğitimler aktif olarak devam etmektedir. Özel eğitim gerektiren 25 yaş üstü Orta-Ağır Düzeyde Otizm Engeli olan bireyleri topluma kazandırılması, el becerilerinin geliştirilmesi amacıyla Meslek Eğitimi adı altında 3 adet kurs açılmış ve 48 engelli öğrencimiz kurslarımıza devam etmektedir. Yine Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde ortaöğretim mezunlarına yönelik olarak Üniversiteye Hazırlık Kurslarında 452 öğrenciye eğitim verilmektedir. Ayrıca, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, kurum ve kuruluşlarla yapılan genel ve yerel protokoller kapsamında; El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürlüğü, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İş Kur İl Müdürlüğü ve SODAM, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı kurumlar ile muhtelif türde kurslar açılmış olup talepler doğrultusunda kurslar açılmaya devam etmektedir. Vatandaşlarımıza, çağın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek bilgi, beceri ve davranışları kazandırmak, onların ilgi ve istekleri doğrultusunda ekonomik toplumsal ve kültürel gelişimlerini sağlayarak toplumumuzun yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla Valimiz Sayın Dr. Zülkif Dağlı'nın himayeleri ile Düzce Halk Eğitimi Merkezinde açılan kurslar vatandaşlarımızın yoğun katılımı ile devam etmektedir."