Düzce 1. OSB’de bulunan Deima Elektromekanik Ürünler A.Ş’ye ait Sinbo fabrikasında çıkan yangının yankıları sürüyor. Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü ve Fabrikanın Yöneticisi İYİ Parti Düzce Belediye Meclis Üyesi Oğuz Özyiğit’i karşı karşıya getiren fabrika yangını ile ilgili basın açıklaması yapan Belediye Başkan Yardımcısı Hüdaver Gösterişli, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“Belgeyi Beyköy Belediyesi verdi”  

Açıklamasında fabrikanın acil durum yeterliliği konusunda eksiklikleri olduğunu belirten Gösterişli’ye Öncü Haber Muhabiri şu soruyu yöneltti: “Fabrikanın yangın yeterlilik belgesinin bulunmadığını söylediniz. Bu fabrika ilk kurulduğunda yasal olarak Yangın Yeterlilik Belgesi’ni Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nün vermesi gerekmiyor muydu?”

Bu soru üzerine Başkan Yardımcısı Gösterişli, “Orası Beyköy Belde Belediyesi’ne bağlı. Biz Düzce Belediyesi olarak, Yangın Yeterlilik Belgesi vermek için fabrikaya teknik ekibimizi gönderdik. Fakat yetkili Oğuz Bey, bu belgeyi Beyköy Belediyesi’nden aldıklarını söyledi. Kendisi ‘Biz oraya bağlıyız, onlarla muhatabız’ diyor.” dedi.

“Yangına Beyköy Belediyesi’nden önce Düzce Belediyesi müdahale etti”

Çıkan yangına ilk olarak Düzce Belediyesi’nin müdahale ettiğini kaydeden Gösterişli, “Yangın ihbarı bize düşer düşmez, ekiplerimiz 7 dakika içinde olay yerine geldi ve yangına müdahale etti. Yangına Beyköy Belediyesi’nden önce, Düzce Belediyesi müdahale etti.” diye konuştu.

“Yüksek katlı binalarda yangın söndürme sistemler var!”

Oğuz Özyiğit’in gündeme taşıdığı ve daha Önce Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün de “Konuralpte yüksek katlı binalar var. Bizim itfaiye araçlarımızın 9 kattan sonrasına müdahale etme şansı yok. Bu nedenle vatandaşlarımızdan o yüksek katlı binalarda oturmamalarını talep ediyorum” dediğinin hatırlatılması üzerine Gösterişli, “O yüksek katlı binalarda yangın söndürme sistemleri var. Bu yangın söndürme sistemleri her blokta var. İnsanlarımız o binalarda güven içerisinde oturabilir.” diyerek tartışmaya farklı bir boyut kazandırdı.